Marijana Petir uručila Zvonimiru Kaliću nagradu za najboljeg mladog poljoprivrednika

Marijana Petir uručila Zvonimiru Kaliću nagradu za najboljeg mladog poljoprivrednika

Najbolji mladi hrvatski poljoprivrednik za 2018. je Zvonimir Kalić, nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG) Kalić iz Vrpolja kod Đakova, a nagradu mu je u utorak uručila zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja je četvrtu godinu za redom organizirala izbor najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika.

Kalić se bavi izradom proizvoda od industrijske konoplje, a izabran je između deset finalista.

Zahvaljujući na priznanju, on je kazao kako smatra da konoplja iz domaće proizvodnje može napraviti čudo u Europi.

“Dajte nam podršku za to čudo”, poručio je Kalić.

Najbolji mladi poljoprivrednik je dobio 15 tisuća kuna od Erste banke te preglede proizvoda od tvrtke Euroinspekt Croatiakontrola u protuvrijednosti od pet tisuća kuna.

Finalistima izbora i pobjedniku zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

U organizaciji Jutarnjeg lista, medijskog pokrovitelja izbora, za najboljeg mladog poljoprivrednika organizirano je i glasanje čitatelja, a i u tom izboru je pobijedio Zvonimir Kalić.

Marijana Petir je istaknula kako je cilj izbora potaknuti mlade da se odluče baviti poljoprivredom, da ostanu na selu, čuvaju ruralni prostor i proizvode hranu.

“Znamo da je danas u hrvatskoj poljoprivredi stanje izuzetno teško i zato su ovakvi pozitivni primjeri sjajni, kako bi ohrabrili one koji možda dvoje ostati u Hrvatskoj ili otići da ostanu i prepoznaju poljoprivredu kao svoj put samozapošljavanja i daju najbolje od sebe”, kazala je Petir. (Hina)

Foto/Ivan Novotni

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI