Županja: “Živim život bez nasilja – In memoriam Miroslav Tunjić”

Županja: “Živim život bez nasilja – In memoriam Miroslav Tunjić”

U sklopu projekta “Živim život bez nasilja – In memoriam Miroslav Tunjić” u Županji je u petak u organizaciji Ravnateljstva policije, PU vukovarske-srijemske, grada Županje i odgojno-obrazovnih ustanova s županjskog područja održan tematski program s ciljem poticanja mladih da se aktivno uključe u izgradnju kulture dijaloga, tolerancije i međusobnog uvažavanja.

O problemu vršnjačkog nasilja govorila je voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber, a sudionici su se posebice prisjetili srednjoškolca Miroslava Tunjića iz Andrijaševaca s vinkovačkog područja koji je 2010.godine bio žrtva vršnjačkog nasilja.

“Od 2010. godine, kada je Miroslavu Tunjiću tragično oduzet život, na području Vukovarsko-srijemske županije, djeca i maloljetnici nisu počinili niti jedno kazneno djelo ubojstva ili pokušaja ubojstva”, rekla je Sandra Veber.

Tijekom programa, kojemu su nazočni bili i članovi obitelji Miroslava Tunjića, nagrade za doprinos u promociji nenasilja primili su učenici Andrea Domiković iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Štitara, Klara Stjepanović iz Obrtničko-industrijske škole Županja, Brigita Peić iz OŠ Fra Tome Leakovića iz Bošnjaka, Marija Lovrinović iz OŠ Mate Lovraka iz Županje i Ema Juzbašić iz OŠ Ivana Kozarca iz Županje.

Sudionici programa posjetili su i Postaju granične policije Županja u kojoj je učenicima predstavljena soba sjećanja s fotografijama poginulih pripadnika Policijske postaje Županja te dijelovi odora i drugi predmeti iz Domovinskog rata. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI