Zagreb odaje počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Zagreb odaje počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i 28. obljetnice masakra u Škabrnji,  u nedjelju navečer u Zagrebu, upaljeni su lampioni i održana je molitva u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata i slom obrane Vukovara 18. studenoga 1991.

U Zagrebu su tradicionalno sa zalaskom sunca upaljeni lampioni duž Vukovarske ulice, a brojni građani su se okupili pokraj spomenika  prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, gdje je svijeću za vukovarske žrtve upalio i premijer Andrej Plenković s obitelji.

Pokraj Tuđmanova spomenika ove je godine održan i svečani program kojemu su, uz brojne Zagrepčane, nazočili i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet te predstavnici branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Kadeti Hrvatskog vojnog učilišta, polaznici policijske škole “Josip Jović” i članovi Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske nastupom i paljenjem svijeća na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice odali su počast žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Autor/Totalno.hr/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

Autor/ Totalno.hr/ Hina/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI