Zračne snage nastavljaju gasiti požar kod Otrića

Zračne snage nastavljaju gasiti požar kod Otrića

Zračne snage i u utorak gase požar kod mjesta Otrić u općini Gračac u Zadarskoj županiji a na požarište upućena su tri kanadera CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH te helikopter Mi-8 MTV za prijevoz vatrogasaca i spremnika vode.

Zračne snage gasile su i u ponedjeljak tri požara u Zadarskoj županiji – u Otriću, Posedarju i Smokoviću kada su ostvarile oko 14 sati naleta te izbacile oko 360 tona vode na požarišta, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

Uz gašenje požara, provedeno je i 19 protupožarnih izviđanja s avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS “Skylark I”) za rano otkrivanje požara bio angažiran osam puta.

Zračne snage u II. fazi ovogodišnje protupožarne sezone gasile 19 požara

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 6. kolovoza) zračne snage sudjelovale su u gašenju 19 požara (po osam u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji i tri u Splitsko-dalmatinskoj županiji).

Zračne snage ostvarile su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone oko 95 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko 2700 tona vode, izvijestio je MORH. (Hina)

Foto/HRZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI