Zmajlović se pita tko laže: HDZ u Zagrebu ili HDZ Zagrebačke županije? Zašto se otpad iz Zagreba gura u Zagrebačku županiju?

Zmajlović se pita tko laže: HDZ u Zagrebu ili HDZ Zagrebačke županije? Zašto se otpad iz Zagreba gura u Zagrebačku županiju?

Nakon što je kandidat za župana Zagrebačke županije Mihael Zmajlović jučer održao konferenciju na kojoj je izjavio kao se protivi da se otpad iz Zagreba gura u Zagrebačku županiju, stigao je odgovor i župana Kožića. On je u izjavi za medije izjavio kako Zagrebačka županija i Grad Zagreb imaju sporazum o zajedničkoj suradnji odnosno izgradnji spalionice na prostoru grada Zagreba, da je to projekt koji je u fazi izrade i to je ono što poštujem. “Sve drugo su izborne priče”, odgovorio je Stjepan Kožić.

„Tko ne govori istinu: župan Kožić kao kandidat HDZ-a u Zagrebačkoj županiji ili HDZ u Gradu Zagrebu u čijem se službenom programu i na plakatima komunicira odlagalište otpada izvan Zagreba? Očito je da su oni ti koji prodaju izborne priče, koje će na kraju skupo koštati građane“ – izjavio je Mihael Zmajlović te naglasio da su opet u pitanju neke zakulisne igre, jer kako drugačije objasniti da župan Kožić već godinama „na životu“ održava tvrtku Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije koja doslovno ne radi ništa i nema svrhu, osim što isplaćuje plaću direktoru. Ta tvrtka je još 2018. godine trebala biti pripojena trgovačkom društvu Zagrebački centar za gospodarenje otpadom. Međutim to se nije dogodilo i godišnje se pola milijuna kuna troši prvenstveno na plaće direktora i tajnice u tom poduzeću.

“A što se tiče Zagrebačke županije, koju već 20 godina vodi upravo Stjepan Kožić, još 2006. godine je potpisan ugovor između Grada Zagreba i Zagrebačke županije za gradnju spalionice u Gradu Zagrebu i zbrinjavanje termičkog otpada u Zagrebačkoj županiji. 2008. godine Zagrebačka županija raskida sporazum upravo u trenutku kada je Kožić koalirao sa HDZ-om te donosi odluku da će se gospodarenje otpadom odvijati isključivo unutar prostora Zagrebačke županije. 2010. godine je osnovana tvrtka Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije, a 2015. se sve opet vraća na početak jer Vlada RH donosi odluku kojom Grad Zagreb i Zagrebačka županija moraju zajedno riješiti zbrinjavanje otpada. Zaključak toga je da je 2018. potpisan novi sporazum Grada Zagreba i Zagrebačke županije o gradnji CGO u Zagrebu. Hoće li se sada ponovno ponoviti ono što se dogodilo 2008. godine prilikom koalicije HDZ-a i Kožića te otpad ponovno vratiti na područje Zagrebačke županije, kao što to HDZ najavljuje? Kožić je već jednom raskinuo sporazum sa Zagrebom, kad se prvi put prodao HDZ-u 2008.g. Zašto bismo mu vjerovali ovaj put?”, ističe Zmajlović u priopćenju.

Foto: Press SDP Zagrebačke županije

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI