Trump optužio demokrate za najveću zlouporabu vlasti u povijesti SAD-a: “Pokrenuli su očajnički križarski rat u potrazi za zločinom, no pravi zločin upravo je to što čine demokrati”

Trump optužio demokrate za najveću zlouporabu vlasti u povijesti SAD-a: “Pokrenuli su očajnički križarski rat u potrazi za zločinom, no pravi zločin upravo je to što čine demokrati”

Američki predsjednik Donald J.Trump optužio je demokrate u utorak, dan nakon što su protiv njega pokrenuli niz parlamentarnih istraga, da čine “najveću zlouporabu vlasti u povijesti” Sjedinjenih Država.

“Demokrati opstruiraju pravosuđe. Pokrenuli su očajnički križarski rat u potrazi za zločinom, no pravi zločin upravo je to što čine demokrati, odnosno što su učinili”, napisao je na Twitteru Trump uz poruku velikim tiskanim slovnima “PREDSJEDNIK JE ZLOSTAVLJAN”.


Demokrati koji od izbora u studenome imaju većinu u Zastupničkom domu, u ponedjeljak su istragu protiv predsjednika Trupa ubacili u višu brzinu pokretanjem, odnosno proširenjem nekoliko parlamentarnih istraga. One idu u tri pravca: navodni dosluh Trumpove izborne kampanje i Rusije u vrijeme predsjedničkih izbora 2016., plaćanje za šutnju ženama s kojima je Trump navodno imao aferu, te konačno istraga o poslovanju obitelji Trump.

Demokrati su zatražili od Bijele kuće i šefa američke diplomacije Mikea Pompea pojedinosti o komunikaciji koju su vodili američki predsjednik i njegov ruski kolega Vladimir Putin.

Pozvali su 81 osobu i organizaciju, a među njima su Trumpovi sinovi Eric i Donald Jr, kao i njegov zet Jared Kushner, da im dostave dokumente potrebne za istragu.

Trump je cijelu istragu nazvao podvalom, ali obećao je da će surađivati.

“Demokrati zlostavljaju predsjednika kako bi skrenuli pozornost s njihova radikalnog programa”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders.

“Više ih zanimaju patetične političke igre i želja da zadovolje radikalnu ljevičarsku bazu nego činjenica da pruže konkretne rezultate našim građanima. Demokrati ne teže istini, okomili su se na predsjednika”, rekla je Sanders. (Hina)

Foto/White House

About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI