Tjedan prava životinja za sve koji žele pridonijeti Maršu za životinje

Tjedan prava životinja za sve koji žele pridonijeti Maršu za životinje

Velikom povorkom Marša za životinje, kojoj će se pridružiti gosti iz okolnih gradova i inozemstva, obilježit će se u subotu 8. 12. 2018. od 11 sati Međunarodni dan prava životinja. Od ponedjeljka 3. prosinca 2018., Maršu će prethoditi niz edukativnih i zabavnih događanja za zagrijavanje, koji će kulminirati samim Maršem. Ulaz na sva događanja je besplatan, a dobrodošli su svi koji vole životinje i imaju nešto za reći u njihovo ime. U bogatome programu svatko može pronaći nešto za sebe i dati doprinos velikom događaju posvećenom pravima životinja u Hrvatskoj – Maršu za životinje.

Tjedan prava životinja u Zagrebu započet će radionicom izrade transparenata na kojoj će svi moći pokazati kako su kreativnost i aktivizam za životinje dobitna kombinacija. Nakon toga, u utorak slijedi predavanje Vedrana Romca koji je propješačio 270 kilometara za životinje i koji će kao socijalni radnik govoriti o našem posebnom odnosu sa životinjama. U srijedu će aktivisti Zagreb Animal Savea održati radionicu na kojoj će podijeliti svoja iskustva o uličnom aktivizmu, a sve što nauče sudionici će odmah moći i primijeniti na Trgu bana Jelačića na demonstraciji „Kocka istine”. Pod vodstvom predavača Gorana Pejakovića, dan poslije održat će se radionica o kvalitetnoj komunikaciji sa sugovornicima. Kao „šećer za kraj”, svi će se moći u petak družiti s Prijateljima životinja i Vegan Thugzima u opuštenoj atmosferi na Mijaurevoluciji u zagrebačkom Cat caffeu. Nakon Marša za životinje u subotu 8. 12., nastavlja se program na Animal Rights after-partyju u The Beertiji.

S obzirom na to da u organizaciji Marša sudjeluje i Udruga Pobjede, zanimljiv program odvijat će se i 4. i 5. prosinca 2018. u osječkome klubu Pepermint. 4. prosinca 2018. održat će se radionica izrade transparenata, a dan poslije organizirana je projekcija dokumentarnog filma „Nevidljive”.

Organizatori Marša pozivaju sve da se pridruže aktivnostima čija je svrha združiti sve zainteresirane koje veže zajednički stav: osjetljivi su na nepravdu prema životinjama. Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja poziva sve na Marš za životinje: „Ako vas pogađa činjenica da tisuće pasa i mačaka nema dom i umire na ulicama kao rezultat ljudske nebrige – dođite na Marš; ako ste tužni što životinje i dalje pate u groznim uvjetima dok čekaju na elektrokuciju kako bi bile pretvorene u odjevni predmet – dođite na Marš; ako ste ljuti što se i dalje iskorištavaju životinje bez ikakve druge svrhe osim kratkotrajne zabave – dođite na Marš… Sve dok patnja životinja na ulicama, u laboratorijima, cirkusima, zoološkim vrtovima ili farmama ne završi, vi ste njihov glas. Vidimo se 8. 12.!”

„Na Maršu za životinje dobrodošli su svi kojima je stalo do životinja i žele dići glas za životinje koje se iskorištavaju i muče u industriji zabave (cirkusi, zoološki vrtovi), proizvodnji odjeće i hrane, testiranjima u laboratorijima… Ako vam je dosta napuštanja kućnih životinja i nehumanih uvjeta u kojima žive, ovo je prilika da se zauzmete za njih. Stanite uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridružite se istomišljenicima i budite dio rastućeg pokreta za nenasilje i pravednost!” dodaje Udruga Pobjede.

Organizira se prijevoz na Marš za životinje iz svih većih gradova Hrvatske (Rijeka, Split, Osijek, Varaždin…), o čemu je dostupno više informacija na www.prijatelji-zivotinja.hr, kao i na službenom Facebook-eventu događaja.

Foto/prijatelji-zivotinja.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI