Željko Uhlir predložio mjere za pomoć zagrebačkim obrtnicima

Željko Uhlir predložio mjere za pomoć zagrebačkim obrtnicima

Kandidat HNS-a za zagrebačkog gradonačelnika Željko Uhlir, danas je predstavio niz mjera pomoći zagrebačkim obrtnicima te najavio otvaranje ureda u kojem će savjetovati građane vezano uz pitanja sanacije od potresa te ostalih tema vezanih uz stanovanje, komunalije i druge gradske probleme.

Govoreći o toj problematici Uhlir je danas na Cvjetnom trgu iznio nekoliko prijedloga kojima bi Uprava Grada Zagreba mogla dodatno pomoći svojim obrtnicima u situaciji pandemije.

Prijedlog se sastoji od tri točke, pri čemu se prve dvije odnose na obrtnike koji ovise o dnevnom prometu i koji imaju pad prihoda veći od 30 % u usporedbi s 2019. godinom:

1. Ukinuti prirez koji iznosi 18 %

2. Uvesti poticaje na način da se cijene usluga smanje za 1/4, a grad onda dodaje obrtniku poticaj od 1/2 prihvatljive cijene. Na zaj način se povećava promet i prihodi koji služe za brži oporavak. Prihvatljive cijene se odrede po vrstama usluga u dogovoru s obrtnicima.

3. Osnovati FOI – Fond obrtničke inicijative, s kojim se na razini gradskih četvrti u suradnji s obrtnicima odlučuje o mjerama poboljšanja za popularizaciju obrtništva i približavanje korisnicima usluga.

Kao kandidat s najvećim iskustvom potrebnim za upravljanje gradom i provođenjem obnove grada, najavio je i otvaranje ureda za građane utorkom i četvrtkom od 17 do 18 h.

U slučaju da postane čelnik grada Uhlir je najavio kako će pomagat građanima u rješavanju njihovih problema vezanih uz stanovanje, komunalije, sanacije od potresa i ostalih gradskih tema.

Autor/ Totalno.hr/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI