Zekanović prozvao Ministarstvo kulture zbog financiranja FALIŠ-a

Zekanović prozvao Ministarstvo kulture zbog financiranja FALIŠ-a

Saborski zastupnik HRAST-a Hrvoje Zekanović prozvao je u petak Ministarstvo kulture zbog kako je rekao, nedopustivog financiranja promidžbe političkih stranaka u sklopu šibenskog festivala alternative i ljevice – FALIŠ, dok je resornu ministricu Ninu Obuljek Koržinek pozvao da se o tome očituje.

“Kroz program Ministarstva kulture – inovativne umjetničke i kulturne prakse, financiran je festival u Šibeniku u okviru kojeg se predstavlja politička ‘Šibenska deklaracija’, a predstavljači su Hrvatski laburisti, ORAH, Socijalistička radnička partija, Nova ljevica i Radnička fronta”, rekao je Zekanović na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Novac namijenjen kulturi na taj način, kaže Zekanović, ide za promidžbu političkih stranaka što nije u redu.

“Pozivam ministricu Ninu Obuljen Koržinek da kaže ima li spoznaja o ovom slučaju u kojem se novac poreznih obveznika troši na netransparentan način”, poručio je Zekanović.

Novac za kulturu ne smije se, kaže, koristiti za promidžbu političkih stranaka.

Sporan projekt, kaže, financira se i novcem Ministarstva zaštite okoliša, preko NP Krka, kao i proračunskim novcem grada Šibenika.

“Nitko nema ništa protiv projekata u kulturi ali ne smije se na jedan perfidan način to koristiti za političke stranke”, zaključuje HRAST-ov Hrvoje Zekanović.

Ovogodišnji 6. FALIŠ – festival alternative i ljevice održava se od 5. do 8 rujna u Šibeniku. (Hina)

Foto/Patrik Macek/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI