Saborski zastupnik Hrasta Zekanović: Hrvatska je zadnja linija obrane EU-a od ilegalnih migranata

Saborski zastupnik Hrasta Zekanović: Hrvatska je zadnja linija obrane EU-a od ilegalnih migranata

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović upozorio je u ponedjeljka u Hrvatskom saboru, tijekom slobodnog iznošenja stajališta, na problem migranata u susjednoj Bosni i Hercegovini, kao i na to da je Hrvatska postala zadnja linije obrane Europske unije od ilegalnih migranata.

“Danima slušamo kako je granični prijelaz Maljevac zatvoren, danas već 6. dan, slušamo kako se u Velikoj Kladuši nalaze tisuće migranata”, kazao je Zekanović, istaknuvši kako Hrvatska nije u prostoru Schengenu dok Slovenija i Mađarska koje su podigle bodljikavu žicu jesu.

“Hrvatska je zadnja linija obrane, europski stražar, kao što jer nekoć bila ‘predziđe kršćanstva’, danas također brani EU od migranata koji nezakonito pokušavaju ući u europski prostor. Oni kažu migrirati a ja ću reći kolonizirati”, rekao je Zekanović.

Zato je pozvao predsjednicu Republike Kolindu Grabar Kitarović da u prosincu u Maroku ne potpiše UN-ov Globalni sporazum za sigurnu i urednu migraciju jer ga smatra ‘dodatnim vjetrom u leđa novim migracijama”.

“Velika Kladuša nije u Bangladešu ili Pakistanu, ali su Bangladeš i Pakistan u Velikoj Kladuši”, rekao je Zekanović i ocijenio kako nitko ne zna što nas čeka jer će ta migrantska ruta i dalje biti aktivna. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI