Zekanović poručio hrvatskim građanima: Dođite u Bleiburg! Pozvao građane i na Hod za život!

Zekanović poručio hrvatskim građanima: Dođite u Bleiburg! Pozvao građane i na Hod za život!

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) pozvao je u utorak sve građane da dođu na u Bleiburg na, kako je poručio, obilježavanje jedne od najvećih tragedija hrvatskog naroda.

“Nemojte se bojati, nemojte se bojati onih koji vas žele zastrašiti i reći vam da Bleiburg nije mjesto gdje treba ići, da se na Bleiburgu ništa nije dogodilo. Nešto se dogodilo i tamo treba otići, Hrvati ne smiju nikada zaboraviti  Bleiburg”, poručio je zastupnik HRAST-a Zekanović.

Građane je pozvao i na Hod za život protiv pobačaja, koji će se u svibnju održati u nekoliko gradova. “Opet nas straše i govore ‘nemojte doći’, a ja pozivam dođite, da vas bude što više, da vlast, konkretno premijer Andrej Plenković, zna što građani misle”, izjavio je Zekanović.

Kolegama zastupnicima koji kane doći na Hod za život poručio je da ne dolaze ako nisu potpisali i ako nisu za zakon o zaštiti života, čiji je prijedlog predao u proceduru.

“Mjesto gdje vi kolege trebate braniti život je Sabor, a ne ulica. Od vas se ne traži paradiranje, nego glasovanje”, poručio im je Zekanović.

Imao je i poruku za iseljenu Hrvatsku.

“Vi koji se otišli, ne vašom krivicom, izađite na izbore za Europski parlament, glasujte za one koju su za suverenu Europu, za suverenu Hrvatsku, a ne za novu Jugoslaviju. To je ključan referendum za budućnost hrvatskog naroda”, izjavio je saborski zastupnik Hrvoje Zekanović.  (Hina)

Foto: Božidar Bebek/Video: IPTV youtube

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI