ZeGeVege festival u petak i subotu na Trgu bana Jelačića: Počelo je 12. izdanje najvećeg međunarodnog festivala održivog življenja u ovome dijelu Europe

ZeGeVege festival u petak i subotu na Trgu bana Jelačića: Počelo je 12. izdanje najvećeg međunarodnog festivala održivog življenja u ovome dijelu Europe

Najveća veganska manifestacija u ovome dijelu Europe – ZeGeVege festival održivog življenja, održava se u petak i subotu na Trg bana Jelačića gdje  stotinjak izlagača i 12 restorana predstavlja svoje vege proizvode i ponudu.

Tijekom dva dana održat će se brojne radionice i predavanja, a svoj zabavni kutić pronaći će i mališani.

ZeGeVege festival edukativnog je i humanitarnog karaktera, lani ga je posjetilo oko 50 000 građana.

Izlagači ZeGeVegea predstavljaju kozmetiku koja nije testirana na životinjama, obuću bez životinjskih sastojaka, eko uloške i pelene, eko voće i povrće, ekstradjevičanska ulja, vegansko pivo, biljna mlijeka, proizvode bez glutena, dodatke prehrani i drugo.

Posjetitelji na predavanjima od zanimljivih predavača mogu saznati više o etičkim i zdravstvenim dobrobitima veganske prehrane za sve, uključujući djecu i sportaše, specističkoj ideologiji, održivom razvoju i utjecaju te posljedicama uzgoja životinja za hranu.

Građani će moći uživati u izvedbama Plesnih punktova Zagreb, Plesnoga kluba Megablast, School of Street Styles – SOSS, Zumba with Jelena Diklic, Las Reinas, Atomic Dance Factory.

Na performansu Kocka istine aktivisti će na računalima prikazivati snimke svakodnevice životinja u klaonicama, laboratorijima i drugim izrabljivačkim industrijama.

“Festival nudi i više vrsta veganskih burgera uključujući i sve popularniji Beyond burger koji izgledom, okusom i teksturom podsjeća na životinjsko meso i tako predstavlja ukusan izazov svima koji odabiru veganstvo kao zdraviji i suosjećajniji način života”, poručuju organizatori.

ZeGeVege After Party bit će održan u zagrebačkome klubu The Beertija. Festival organiza udruga Prijatelji životinja, a postao je nezaobilazan dio turističke, gospodarske, gastronomske, ekološke i kulturne ponude, ističu organizatori. (Hina)

Foto/ Udruga Prijatelji životinja

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI