Ministar zdravstva Kujundžić: U Metkoviću uskoro počinje raditi dnevna bolnica

Ministar zdravstva Kujundžić: U Metkoviću uskoro počinje raditi dnevna bolnica

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu je odgovorio na najave prosvjeda Metkovčana nezadovoljnih razinom zdravstvene skrbi u dolini Neretve, poručivši da će se realizirati sve što je obećano tamošnjem stanovništvu, od hitne službe do dnevne bolnice, koja će ubrzo početi raditi u domu zdravlja u Metkoviću.

“Dnevna bolnica neće čekati izgradnju nove zgrade, nego bi dubrovačka bolnica žurno trebala početi u prostorima doma zdravlja s dnevnom bolnicom, odnosno specijalističkim uslugama”, izjavio je Kujundžić uoči sastanka užeg kabineta Vlade RH.

Građanska inicijativa Sinovi i kćeri doline Neretve najavila je da će organizirati prosvjed i blokadu jadranske magistrale u Opuzenu ako Kujundžić i Vlada do 1. ožujka ne donesu odluku o izgradnji županijske bolnice u Metkoviću, koja će biti bolnica regionalnog karaktera opremljena svom potrebnom medicinskom opremom i liječničkim kadrovima.

Osim izgradnje regionalne bolnice traže opremanje ordinacija Doma zdravlja u Metkoviću, poglavito sa CRP analizatorima, izjednačavanje koncesionara liječnika i onih koji rade u javno-zdravstvenom sustavu pri domu zdravlja te 24-satnu medicinsku skrb za građane doline Neretve svih sedam dana u tjednu.

Ministar im odgovara da je sve to načelno već dogovoreno na sastanku u Metkoviću prije dvadesetak dana. Hitnu službu treba rješava lokalna samouprava, laboratorij doma zdravlja bit će u pripravnosti tijekom vikenda, a dnevna bolnica uskoro se otvara u prostorima doma zdravlja u Metkoviću, kaže Kujundžić.

Iznimno hitni slučajevi, kao i do sada, zbrinjavat će se u mostarskoj bolnici, dodao je.

Upitan za informaciju da više ljudi ima pravo na državno zdravstveno osiguranje nego što ih živi u Hrvatskoj, odgovorio je kako je vjerojatno dio iseljenih građana zadržao osiguranje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

“HZZO radi na pročišćavanju liste osiguranika”, rekao je ministar Kujundžić. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI