Zbog čije se politike na grobu prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana ubio njegov fotograf? Sad će Plenković: “Zbog Škore, Škore!”

Zbog čije se politike na grobu prvog hrvatskog predsjednika Tuđmana ubio njegov fotograf? Sad će Plenković: “Zbog Škore, Škore!”

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao je izjavu za medije nakon sastanka užeg kabineta Vlade komentirajući odlazak Miroslava Škore s mjesta predsjednika DP-a te ponovo neizravno optužio vukovarskog branitelja Damira Markuša zbog Bezukove pucnjave na Banske dvore.

“Ako su osobni razlozi, nadam se da će ih riješiti. Ako je zdravlje, nadam se da će se oporaviti. Ako se umorio, nadam se da će se odmoriti”, rekao je Plenković komentirajući Škorinu ostavku pa nastavio:

“Vidim da je Škoro i u jučerašnjoj objavi grickao, ne znam zašto. Neće doći na poziciju HDZ-a da stoje na trepavicama još pet stoljeća, to je jasno. Sintagma sanitarni kordon je bila zbog Bezuka, on je došao pucati na Banske dvore, nije negdje drugdje. Pitajte Damira Markuša iz Domovinskog pokreta je li indoktrinirao Bezuka, nije netko od nas sigurno”, kazao je premijer i šef HDZ-a Plenković na konferenciji za medije nakon sastanka Užeg kabineta vlade.

Prisjetimo se, kako se 18.09.2017. godine na groblju na Mirogoju, na vječnom počivalištu prvog hrvatskog predsjednika ubio zagrebački fotograf koji je devedesetih godina fotografirao i u uredu predsjednika Franje Tuđmana.

Po informacijama koje su nam dolazile iz HDZ-a, muškarac se ubio iz vatrenog oružja, vrlo vjerojatno razočaran politikom HDZ-a koja je otišla debelo u lijevo i više nema ama baš nikakve veze niti s desnim centrom, niti s desnicom a pogotovo domoljubljem.

Treba postaviti pitanje, je li fotograf prvog hrvatskoga predsjednika Tuđmana počinio samoubojstvo hicem u glavu na Tuđmanovu grobu zbog Domovinskog pokreta, Škore i Damira Markuša ili zbog Plenkovićeve politike u HDZ-u. To je pitanje za HDZ a ne gospodina premijera i šefa HDZ-a Plenkovića.

Miroslav Škoro koji je podnio ostavku na dužnost predsjednika Domovinskog pokreta jučer je za N1 rekao da je ovo posljedica slijeda događaja koji je u zadnjih dvije i pol godine u jednoj čudnoj kombinaciji politike i medija provukao njega i njegovu obitelj kroz odvratno blato.

Tako šef HDZ-a Plenković tvrdoglavo nastavlja po svome optužujući sve oko sebe ne videći svoje propuste, a često mu je na piku Damir Markuš, vukovarski branitelj koji je za Hrvatsku dao sve, a od nje nije tražio ništa.

Inače, Markuš je bio blizak prijatelj mladog napadača s Markova trga Danijela Bezuka, što nije skrivao, a zajedno s njegovim stricem sudjelovao je u obrani grada Vukovara.

Autor/ Totalno/ Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI