Zbirka pjesama Milija Lozančića “Život između sna i jave – jeka tišine“ predstavljena u samostanu hercegovačkih franjevaca

Zbirka pjesama Milija Lozančića “Život između sna i jave – jeka tišine“ predstavljena u samostanu hercegovačkih franjevaca

U samostanu hercegovačkih franjevaca, u zagrebačkoj Dubravi, u četvrtak dogodio se izniman duhovno-kulturni događaj koji je nadišao sve koji su se događali u zadnjih godinu dana i duže, od kada vladaju ove „mjere“ koje su stostruko gore i pogibeljnije od „bolesti“, znakovitog imena KRUNA (Corona), koja svojim prvim, drugim, trećim, a sve i izglednijim četvrtim i petim pandemijskim valom drobi našu slobodu, upliće se u naše obitelji i osobnosti više nego što su sva tri totalitarna sustava osuđena Deklaracijom EU zajedno činila, samo suptilnije, a vidljivije i opasnije jer su zli vladari Svijeta strahom mase ubijedili da je to za njihovo dobro!

Čovjek, slika živa nevidljivog Boga Tvorca i Svevladara, rasvjetljuje tamu ovoga svijeta kao pravo Svjetlo svijeta i „Tama ga ne obuze“.

Što se točno zbilo u dvorani koja je bila ispunjena s točno onoliko ljubitelja poezije i duhovnosti koliko je prema pravilima Stožera bilo postavljeno stolaca.

Mili Lozančić hrvatski vitez, veteran Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid i pjesnik iznio je na vidjelo svoju pjesmaricu na dobrobit ljudi koji se uspinju u duhu i spoznaji u visinu rasta Krista Uskrsloga!

To je doista bila rapsodija pjesničke riječi uz prekrasne ilustracije u crnom tušu uz pratnju zvonke virtuozne glazbe. Opuštenom i ugodnom ambijentu pridonjeli su i uživatelji lijepog stiha i duhovnosti, od naše mladeži preko zrelih muževa i žena do onih u zlatnoj jesenjoj dobi, a okruženi i slikama akademske slikarice Ivane Ćavar koja je par dana prije, baš tu u dvorani, otvorila izložbu.

Za bolji doživljaj navedenog prikaza pogledajte u video linku koji prilažemo, prezentaciju zbirke pjesama Milija Lozančića “ Život između sna i jave…jeka tišine“.

Autor/ Totalno/ Foto: Željko Novaković/ Video/ Boris Vidović/ YouTube

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI