Završeno natjecanje “Viribus unitis” – najbolja ekipa Počasno-zaštitne bojne

Završeno natjecanje “Viribus unitis” – najbolja ekipa Počasno-zaštitne bojne

Na 4. natjecanju pod nazivom “Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis”, koje je završilo u srijedu u sportskoj dvorani Vojarne 1. hrvatskoga gardijskog zbora u Zagrebu, najbolje ekipne rezultate ostvarili su pripadnici Počasno-zaštitne bojne, slijedi Antiteroristička jedinica Lučko te Hrvatsko vojno učilište “Dr. Franjo Tuđman”, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je 120 natjecatelja, među kojima 14 žena. Riječ je o pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva pravosuđa, Hrvatske gorske službe spašavanje te Hrvatske vatrogasne zajednice.

Posljednjeg dana natjecanja “Izazov tjelesne spremnost – Viribus unitis” zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general pukovnik Drago Matanović je rekao kako se kroz druženje i sport razvijaju dosljedni, izdržljivi i motivirani pojedinci čije je prijateljstvo i suradnja jača od svih izazova današnjeg načina života.

“Promicanjem sinergije i udruživanjem napora svima nam je zajednički cilj: sigurnost naših građana i naše domovine Hrvatske za koju su živote položili mnogi hrvatski branitelji. Čestitam pobjednicima, osvajačima pehara i medalja, ali i i svima vama koji ste prošli intenzivne i naporne pripreme te nastupili na ovom izuzetno zahtjevnom natjecanju”, poručio je general Matanović.

Pojedinci i ekipe natjecali su se u sljedećim disciplinama: zgibovi, potisak, marinac preko šipke, nabačaj, hodanje s opterećenjem, obrnuto povlačenje, podizanje nogu do šipke, podizanje koljena na prsa, veslanje, bacanje lopte u zid te nabačaj uz čučanj i potisak.

Cilj natjecanja je promicati zdravi način života i sportske aktivnosti, podizanje borbene spremnosti te poticanje zdravoga natjecateljskog duha, a organizira se u znak sjećanja na časničkog namjesnika Antu Malića, koji je poginuo 26. lipnja 1995. u 22. godini tijekom operacije Skok-2. Časnički namjesnik Malić bio je pripadnik 1. hrvatskoga gardijskog zdruga, veliki poznavatelj i ljubitelj borilačkih vještina i vježbi snage, brzine, izdržljivosti i eksplozivnosti koje je neumorno trenirao i promicao te uvodio u Hrvatsku vojsku. (Hina)

Foto/MORH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI