(VIDEO) KAKO ZAUSTAVITI BIOLOŠKO ORUŽJE? U Kini 397 novih slučajeva koronavirusa, broj umrlih penje se na 2.345

(VIDEO) KAKO ZAUSTAVITI BIOLOŠKO ORUŽJE? U Kini 397 novih slučajeva koronavirusa, broj umrlih penje se na 2.345

Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kini u padu je na dnevnoj razini, s gotovo 900 koliko ih je bilo u petak, na 397 slučajeva o kojima je u subotu izvijestilo državno zdravstveno povjerenstvo.

Od virusa je umrlo još 109 ljudi, navodi povjerenstvo, čime se broj umrlih u kontinentalnoj Kini penje na 2.345. Dan ranije umrlo je 118 ljudi. U kontinentalnoj Kini (osim Hong Konga i Makaa) zaraženo je više od 76.000 ljudi.

Zloglasni smrtonosni koronavirus ubio je već tisuće ljudi, i stigao u cijeli svijet, a Vlada Narodne Republike Kine stavila je u blokadu, svojevrsnu karantenu, više od pedeset i šest milijuna svojih stanovnika u osamnaest gradskih središta. Iako nije objašnjeno odakle potječe ovaj virus i kako je prešao na čovjeka, posebno je zanimljiva činjenica da je epicentar epidemije kineski grad Wuhan u kojem se ujedno nalazi i biološki laboratorij s najopasnijim vrstama virusa.

Istraživački laboratorij u Wuhanu ima klasifikaciju BSL-4, što označava objekt s najvišim potrebnim stupnjem biološke sigurnosti. S pravom se nameće pitanje je li sve samo puka slučajnost i kolika je vjerojatnost da se radi o laboratorijski stvorenoj vrsti virusa koji je ljudskom greškom izašao iz laboratorija?

O tome čime se biološki laboratorij u Wuhanu bavi pisao je još 2017. godine nadaleko poznati znanstveni časopis Nature, koji izlazi u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske te drugdje po vijetu od 1869. godine, a koji se smatra najcitiranijim od svih znanstvenih časopisa na svijetu. 2017. godine je časopis Nature objavio vijest pod naslovom – „Kineski laboratorij istraživati će najopasnije svjetske patogene“. https://www.nature.com/news/inside-the-chinese-lab-poised-to-study-world-s-most-dangerous-pathogens-1.21487
Prema riječima Dr. Francis Boylea, profesora na University of Illinois College u SAD-u, koji je sudjelovao u kreiranju i donošenju Zakona o biološkom ratovanju za vrijeme dok je bivši američki predsjednik George Herbert Walker Bush stariji bio 11. po redu direktor CIA-e, sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća – ovdje se očigledno radi o biološkom oružju, tvrdi Dr. Francis Boyle.

Izvor/Hina/Hrvatska-Danas/The Washington Times/Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI