Saborski zastupnik SNAGA-e Aleksić: Uskoro objava odluke Vrhovnog suda o preplaćenim kamatama

Saborski zastupnik SNAGA-e Aleksić: Uskoro objava odluke Vrhovnog suda o preplaćenim kamatama

Saborski zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić kazao je u petak u Saboru da bi Vrhovni sud uskoro trebao objaviti odluku o tome imaju li dužnici koji su konvertirali svoje kredite u švicarskim francima pravo na obeštećenje zbog preplaćenih kamata, tvrdeći da je ta odluka već donesena i da se čeka objava.

Aleksić je tijekom slobodnog iznošenja stajališta u ime Kluba Živog zida i SNAGA-e podsjetio da su na reviziji bile dvije odluke koje su važne za konverziju, u prvoj se nije odlučivalo o konverzijama iz proceduralnih razloga, a drugom odlukom to će pitanje biti riješeno.

Vrhovni sud u četvrtak je objavio da obavijesti banaka o parametrima za promjenu kamatne stope koje su banke slale dužnicima na kredite u švicarskim francima nakon 1. siječnja 2013. do 1.siječnja 2014. nisu zakonite, jer su banke morale te parametre ugovoriti. Druga odluka koja se čeka odnosi se na reviziju jedne negativne presude za potrošača zbog konverzije.

Aleksić tvrdi da je Vrhovni sud već donio tu drugu odluku, ali je ona još u proceduri i uskoro bi trebala biti objavljena.

“Odvjetnica koja zastupa dužnika u konkretnom predmetu poslala je danas kolegu na Vrhovni sud da traži uvid u spis, a on je saznao da je odluka donesena ali je još u proceduri, nakon čega će biti objavljena”, kazao je Aleksić istaknuvši kako se nada da je odluka u korist potrošača. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI