Gradski zastupnik Renato Petek nakon sjednice Skupštine: Najpoštenije bi bilo izaći na izbore, ovo je triler iz “House of Cards”

Gradski zastupnik Renato Petek nakon sjednice Skupštine: Najpoštenije bi bilo izaći na izbore, ovo je triler iz “House of Cards”

Nakon današnje sjednice gradske skupštine na kojoj je izglasan proračun grada Zagreba za iduću godinu oglasio se i gradski zastupnik Renato Petek.

Triler iz “House of Cards” u Gradskoj skupštini, kaže Petek i dodaje, Hoće li institucije napokon odraditi svoj posao i raščistiti današnju priču koja je, kako se čini, Gradu Zagrebu donjela proračun političkom trgovinom. Očito je da u Skupštini Grada Zagreba, kao i u Hrvatskom saboru, postoje osobe bez integriteta ili oni koji su kao roba na traci. Kupujući njihove ruke gradskim novcem gradonačelnik Bandić mijenja rezultate demokratskih izbora po uzoru na Franju Tuđmana u devedesetima. Netko zloban bi mogao reći da nije čudno da je đak učitelju podigao spomenik.

Renato Petek kaže da bi jedino pošteno bilo izaći na izbore i ponuditi građanima mogućnost da izaberu zastupnike i odrede se prema radu gradonačelnika i oporbe. Dogodilo nam se da su kolegice i kolege, na neki način, ucijenjeni podržati proračun kako bi trgovačka koalicija nastavila “bandićevanje” Gradom Zagrebom, u korist gradonačelnika, njegovih partnera, kumova i prijatelja, što sam prokazao u brojnim dokumentima i potencijalnim slučajevima korupcije tijekom posljednjih godinu i pol dana.

No,kako kaže Petek – nema predaje. Javni interes mi je, i dalje, na prvom mjestu.

Piše/Željko Krzarić/Foto/Renato Petek-facebook

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI