Gradski zastupnik Petek o privatizaciji Čistoće: “Kad Čistoća nije pola zdravlja”

Gradski zastupnik Petek o privatizaciji Čistoće: “Kad Čistoća nije pola zdravlja”

Gradski zastupnik stranke Naprijed Hrvatska – progresivni savez, Renato Petek ponovno je na konferenciji za medije u govorio o otpadu uz simboličnu poruku, “Kad Čistoća nije pola zdravlja”. Nakon što je plasirao snimku na kojoj Čistoća otpad iz razvrstanih spremnika ubacuje u isti kamion, u medijima se pojavila njegova isprika koju je danas demantirao. Moram demantirati natpise u medijima da sam se za isto ispričao, a pogotovo da sam potvrdio da Čistoća dobro radi i gospodari otpadom. Snimka dokazuje da postoji veliko nepovjerenje javnosti.

Situacija sa prepunim kontejnerima Peteka podsjeća na situaciju prije nekoliko mjeseci kada su u Skupštinske klupe došli prijedlozi privatizacije usluge Vodoopskrbe i odvodnje. Zabrinjava ga stoga moguća privatizacija Čistoće ili usluge odvožnje otpada. Ove indicije sa prepunim kontejnerima, s potpunom nepripremljenošću Čistoće na sustav odvajanja otpada, možda su indicije i potiču zabrinutost hoće li takav nekakav prijedlog doći vezan uz Čistoću.

Izveo je i svojevrsni performans s kantom za miješani komunalni otpad, želeći time ukazati da se lažiraju i radni nalozi Čistoce vezani uz pražnjenje spremnika. Ova kanta je vezana za ugovor. Nikad nije izašla na cestu, čista je i nova. Nikad nije korištena, a za nju prema radnim nalozima u svakom mjesecu su napisali da je obavljeno dva do četiri pražnjenja. Moje je pitanje čemu je potrebno lažirati ovakve radne naloge jer čak se i bez njih faktura može izdati?

Ukazao je i na činjenicu da Grad i dalje nema lokacije za saniranje plastike, te da nije pripremljen za projekt razvrstavanja otpada. Istaknuo je kako će se na sljedećoj Skupštinskoj sjednici naći Plan gospodarenja otpadom te da će biti dovedeni pred gotov čin, činjenicom da Gradu Plan treba, kako bi aplicirali za sredstva Europskih fondova za gradnju Centara za gospodarenja otpadom.

Izvor/HRT Radio Sljeme/autor/Margareta Jozinović
Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI