ZASTUPNIK HDZ-a Ante Babić: Bit ću protiv Istanbulske zbog katoličkih uvjerenja

ZASTUPNIK HDZ-a Ante Babić: Bit ću protiv Istanbulske zbog katoličkih uvjerenja

Uoči poslijepodnevne rasprave o ratifikaciji Istanbulske konvencije zastupnik HDZ-a Ante Babić u srijedu je najavio da će raspravljati i u petak glasovati protiv zbog svojih katoličkih uvjerenja i socijalnog nauka Crkve.

Ante Babić, HDZ-ov zastupnik, ponovio je danas da uoči saborske rasprave da se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije. Reći ću to danas i na raspravi, a u petak ću to pokazati glasovanjem. Istaknuo je da se ne boji sankcija, ali ako ih i bude, spreman sam snositi sve posljedice, kazao je Babić među ostalim.

Pojasnio je kako je riječ o svjetonazorskom pitanju i da će, kao i dio ostalih HDZ-ovaca, biti protiv zbog svojih katoličkih uvjerenja i socijalnog nauka Crkve prema kojemu živi cijeli život i odgaja obitelj. Ako hoćete, dodao je Babić, i po napucima Hrvatske biskupske konferencije koja se o tome očitovala nekoliko puta, a i samog teksta Istanbulske konvencije u kojemu ima stvari koje su mi neprihvatljive, po svojoj savjesti bit ću protiv.

Na Klubu nismo dobili baš izričiti naputak da možemo glasovati po savjesti, razgovarali smo o tome i predsjednik je rekao da razumije one koji će glasovati protiv Istanbulske konvencije, ali je iznosio svoje stavove i uvjeravao nas zašto treba glasovati za Istanbulsku konvenciju. Ne znam koliko će zastupnika HDZ-a biti protiv, ali kalkulira se s nekih desetak imena, rekao je.

Poručio je da glasovanjem protiv zastupnici HDZ-a ne okreću leđa predsjedniku Plenkoviću. Mislim da različita stajališta ne bi trebala poljuljati odnose u stranci jer smo svi rekli da podržavamo Vladu i premijera Plenkovića. Vlast proizlazi iz naroda i ja dolazim iz izborne jedinice u kojoj su uglavnom svi protiv Istanbulske konvencije i kao narodni zastupnik slušam volju birača, pojasnio je svoje razloge Babić.

Autor/H/B.B./Foto/Totalno.HR

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI