Bačić zastupnicima HDZ-a: “Ulaskom u stranku izgubili ste dio svog suvereniteta, nema glasanja po savjesti”

Bačić zastupnicima HDZ-a: “Ulaskom u stranku izgubili ste dio svog suvereniteta, nema glasanja po savjesti”

Ulaskom u stranku izgubili ste dio svog suvereniteta. Oni koji će glasati protiv, trebali bi razmisliti o drugim političkim opcijama…nema glasanja po savjesti“, rekao je na sjednici Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, piše Večernji list.

Na to mu je odgovorio Davor Lončar, zastupnik i načelnik Općine Poličnik.

“Tko si ti da ćeš mi određivati mogu li ja glasati po savjesti? Ja sam u HDZ-u od 90.-ih godina, koga sam pitao za mišljenje kada sam išao u Domovinski rat i branio Hrvatsku?”, rekao je.

Miroslav Tuđman je tražio da se ili odgodi ratifikacija ili dozvoli glasanje po savjesti. Protiv je i Ivan Šipić koji je rekao da mu je Nediljko Dujić, šef šibensko-kninskog HDZ-a, prijetio da ubuduće neće biti na listi za Sabor ako će biti protiv. Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a, rekao je da ne može podržati Konvenciju jer se kosi s njegovim temeljnim svjetonazorom, osvrnuo se i na kurikularnu reformu i prigovorio zašto se hrvatski udžbenici šalju u inozemstvo na reviziju.

Miro Kovač poentirao je pročitavši pismo koje je Plenković zajedno s ostalim HDZ-ovim europarlamentarcima slao zastupnicima HDZ-a kada je Tomislav Karamarko rušio vlastitu Vladu i u njemu apelirao da zastupnici glasaju po savjesti, a ne Karamarkovu naputku. Stevo Culej poručio je pak da mu je sin rekao da će raditi i nedjeljom samo neka ne glasa za Istanbulsku, a protiv Konvencije izjasnio se i Ivan Ćelić kao i HDZ-ov partner Ivica Mišić.

Davor Ivo Stier i Anton Kliman, koji su se kao i Kovač i ostala trojka još na Predsjedništvu izjasnili protiv Konvencije, na Klubu nisu govorili jer su svoje stavove već iznijeli. Zbog privatnih razloga na Klubu nije bio Milijan Brkić, zamjenik šefa HDZ-a i protivnik Istanbulske, ali u petak dolazi na glasanje.

Izvor/hkv.hr/Foto/FaH

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI