Saborski zastupnici podržali imenovanje Majde Tafre Vlahović u Upravno vijeće Hine

Saborski zastupnici podržali imenovanje Majde Tafre Vlahović u Upravno vijeće Hine

Saborski zastupnici podržali su u četvrtak u raspravi prijedlog Vlade da se Majda Tafra-Vlahović imenuje članicom Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine) iz reda stručnjaka za medije umjesto dosadašnjeg člana Vladimira Lulića kojem je istekao četverogodišnji mandat.

Mandat članova Upravnog vijeća Hine traje četiri godine, a prema Zakonu o Hini članove Upravnog vijeća imenuje i razrješuje Hrvatski sabor na prijedlog Vlade.

Upravno vijeće ima pet članova koji se imenuju iz reda medijskih, ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičkih stručnjaka te iz reda zaposlenika.

Dr. Majda Tafra-Vlahović, iako je formalno u starosnoj mirovini s punim stažem u radnom je odnosu s pola radnog vremena na veleučilištu Baltaza, te kao vanjski suradnik drži nastavu na diplomskim studijima odnosa s javnostima na Sveučilištu u Dubrovniku i Sveučilištu Sjever.

U okviru programa ERASMUS+ također predaje na sveučilištima unutar EU.

U karijeri je radila kao novinarka u Vjesniku i Večernjem listu, radiju i televiziji, a potom u UNICEF-u i kao menadžerica u Coca -Coli.

Diplomirala je i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je završila doktorski studij informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zadru.

Osim studija u Hrvatskoj završila je i dva poslijediplomska programa iz održivog poslovanja na Sveučilištu Cambridge i diplomski studij odnosa s javnostima na Ovlaštenom Institutu za odnose s javnošću u Londonu. Aktivno vlada znanjem pet stranih jezika.

Autorica je sedam knjiga iz područja komunikologije i više od osamdeset objavljenih znanstvenih i stručnih tekstova iz područja komunikologije, uključivo medijske komunikologije.

“Tafra Vlahović odličan je izbor za članicu Upravnog vijeća Hine i posjeduje sve stručne kompetencije i znanja, te očekujemo njezin doprinos radu Upravnog vijeća Hine, ali i jednako tako unapređenju rada agencije Hine”, kazala je Sunčana Glavak (HDZ).

Irena Petrijevčanin Vuksanović (HDZ) pohvalila je dosadašnji rad Upravnog vijeća Hine istaknuvši da kvalitetno i dobro obavlja posao čemu svjedoči i pozitivno poslovanje Hine već petu godinu zaredom.

Foto/Veleučilište BALTAZAR ZAPREŠIĆ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI