Raste broj zaraženih u Srbiji: 14 novih slučajeva koronavirusa, ukupno 149

Raste broj zaraženih u Srbiji: 14 novih slučajeva koronavirusa, ukupno 149

U Srbiji je u noći između petka i subote testiranjem otkriveno novih 14 slučajeva koronavirusa, što znači da je od 6. ožujka kad je registriran prvi slučaj ukupno zaraženih 149, objavilo je ministarstvo zdravlja.

U petak je u Srbiji preminuo prvi pacijent zaražen koronavirusom, a još osmero ih je u kritičnom stanju i na respiratorima.

Od petka u 18 sati do subote ujutro u osam sati testirani su uzorci još 38 potencijalno zaraženih osoba, od kojih je 14 pozitivno, a 24 negativno na novi koronavirus.

Zbog teže kliničke slike hospitalizirano ih devetero, a pet pacijenata upućeno je izolaciju u kućnim uvjetima.

Dosad su u Srbiji testirane ukupno 624 osobe, dok je u kamp-karantenu u Moroviću, pored srpsko-hrvatske granice kod Šida, smješteno je 66 osoba koje su prekršile propisanu im mjeru samoizolacije.

Niš je, uz Beograd, po broju oboljelih zasad najugroženiji, a epidemiolog Branislav Tiodorović potvrdio je da među 27 registriranih slučajeva koronavirusa u tom gradu ima i liječnika. Važno je da virus nije ušao u bolnice na taj najstrašniji način kao u Italiji, ocijenio je Tiodorović za RTS.

U Nišu je od početka lokalne epidemije jedna liječnica hospitalizirana na infektivnoj klinici, dok je u kućnoj izolaciji još 19 građana, među kojima šestero liječnika i dvije medicinske sestre. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI