MORH: Zapovjednik kopnene vojske Velike Britanije posjetio sudionike vojne vježbe “Swift Response 19”

MORH: Zapovjednik kopnene vojske Velike Britanije posjetio sudionike vojne vježbe “Swift Response 19”

Zapovjednik kopnene vojske Velike Britanije, general pukovnik Ivan Jones posjetio je sudionike vježbe međunarodne vojne vježbe “Swift Response 19” u Hrvatskoj, priopćila je u nedjelju Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Britanskog pukovnika su u sklopu te međunarodne vježbe u vojarni “Josip Jović” na Udbini primili u radni posjet zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general-bojnik Siniša Jurković i zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, brigadni general Tihomir Kundida.

Nakon sastanka u vojarni, delegacije su se uputile na vojni poligon “Eugen Kvaternik” Slunj gdje su obišli snage Velike Britanije i Francuske.

U toj prigodi, Jones je zahvalio na gostoprimstvu i potpori koju Hrvatska pruža britanskim snagama koje se već dva tjedna nalaze na vojnim poligonima “Josip Jović” Udbina, “Eugen Kvaternik” Slunj, “Crvena zemlja” Knin te u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.

Dvojica generala izrazili su zadovoljstvo dosad provedenim zajedničkim aktivnostima te želju za nastavkom suradnje i u budućnosti. (Hina)

Foto i video: HV / V. Jovanovac

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI