Vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović: “Hrvatski narod od svih institucija ima najviše povjerenja u vojsku”

Vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar-Kitarović: “Hrvatski narod od svih institucija ima najviše povjerenja u vojsku”

Hrvatski narod, prema ispitivanju javnoga mijenja, od svih institucija ima najviše povjerenja u Hrvatsku vojsku, istaknula je u utorak predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske (OSRH) Kolinda Grabar-Kitarović na svečanoj akademiji u povodu 28. obljetnice formiranja OSRH i Dana Hrvatske vojske u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga.

“U posljednjih tri godine postigli smo mnogo, a povećanjem obrambenog proračuna ostvarili smo preduvjete za povećano ulaganje u hrvatsku vojsku, a samim time i u budućnost hrvatske države”, rekla je predsjednica Republike.

Istaknula je kako nastavljamo graditi i razvijati Hrvatsku vojsku kojom bi se, sigurna je, ponosili svi junaci koji su 28. svibnja 1991. godine bili postrojeni u Kranjčevićevoj ulici.

“Činimo to u spomen na njih i sve ostale koji su pali za našu domovinu i kao zalog za našu budućnost,” izjavila je Grabar-Kitarović i čestitala svim pripadnicima Oružanih snaga Dan Hrvatske vojske.

Vrhovna zapovjednica OSRH istaknula je kako je važno nastaviti graditi Oružane snage, ali ne kao sredstva prijetnje i prisile, nego kao jamca mira i prosperiteta Republike Hrvatske.

“Vraćamo sjaj Hrvatskoj vojsci i dostojanstvo svakome pripadniku kroz poboljšanje uvjeta rada i života, povećano ulaganje u njihovu obuku i obrazovanje te ubrzano opremanje i modernizaciju”, zaključila je Grabar-Kitarović.

Na svečanoj akakdemiji, pored prigodnog programa, uručene su nagrade ”Memorijal bojnik Davor Jović – natjecanje Prvi za Hrvatsku”.

Među pripadnicama OSRH prvo mjesto osvojila je vojnikinja Mara Pejić koju je potpredsjednik Vlade i ministar obrane nagradio samokresom HS 2000. Prvo mjesto među pripadnicima OSRH osvojio je skupnik Nikola Knežević kojeg je Krstičević nagradio samokresom HS 2000, dok je značku “Najspremniji pripadnik OSRH” dobitniku uručila predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske.

Tekst: Hina/Foto: Božidar Bebek

 

 

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI