Penava: Značajan broj novih zapošljavanja u Vukovaru, to je rezultat oporavka gospodarstva u Hrvatskoj

Penava: Značajan broj novih zapošljavanja u Vukovaru, to je rezultat oporavka gospodarstva u Hrvatskoj

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) rekao je na konferenciji za novinare u srijedu da je tijekom 2018. godine u Vukovaru otvoreno 579 radnih mjesta, ocjenivši to stvaranjem povoljne poduzetničke klime u gradu i usmjerenosti gradskih vlasti prema gospodarstvu, a najavio je i nove olakšice za poduzetnike.

“Broj zaposlenih u Vukovaru krajem 2018. godine veći je za 579 osoba u odnosu na godinu dana ranije, što je povećanje broja radnih mjesta za 6,34 posto”, istaknuo je Penava.

To je rezultat oporavka gospodarstva u Hrvatskoj, pa i u Vukovaru, kao i otvaranja novih pogona u Vukovarskoj gospodarskoj zoni, dodao je.

Gradonačelnik Penava je istaknuo da je broj obrta porastao u godini dana s 498 na 554, a povećane su i potpore vukovarskim poduzetnicima, kojima je prošle godine dodijeljeno 13 milijuna kuna poticaja.

“Na kraju 2016. godine imali smo ukupno 9.057 zaposlenih, a na kraju 2017. godine 9.135 zaposlenih dok smo na kraju 2018. godine zabilježili 9.714 radnih mjesta”, naveo je Penava.

Dodao je kako očekuje i daljnje pozitivne trendove glede novih zapošljavanja u gradu Vukovaru podsjetivši da je Gradsko vijeće donijelo Odluku prema kojoj će se svi objekti namijenjeni za gospodarske svrhe osloboditi komunalnog doprinosa. (Hina)

Foto/Sanjin Strukic/PIXSELL

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI