“TISKOVNA NAKON ODRŽANE SNJEŽNE KRALJICE” Bandić: Idući tjedan započinju radovi na izgradnji nove sljemenske žičare ,a to će Snježnoj kraljici dati novi sjaj

“TISKOVNA NAKON ODRŽANE SNJEŽNE KRALJICE” Bandić: Idući tjedan započinju radovi na izgradnji nove sljemenske žičare ,a to će Snježnoj kraljici dati novi sjaj

Kažu da je u životu najvažnije vjerovati u sebe i u tim s kojim radite ,a to je rezultat i svega ovog što imamo na Sljemenu, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj tiskovnoj konferenciji na vrhu Sljemena u Vidikovcu, nakon još jedne održane skijaške utrke za svjetski kup, Snježne kraljice.

Tom je prilikom Bandić naglasio kako ga je u stvaranje sljemenske priče ponijela vjera u obitelj Kostelić, te 2001. godine rekao da će Svjetski kup doći na Sljeme za četiri godine. Na krilima rezultata Janice i Ivice mi smo počeli stvarati Snježnu kraljicu,a prijelomna je bila 2005. godina, kad smo imali prvi svjetski kup za žene ,a druga prijelomna godina je bila 2008. kad je na Sljemenu održan prvi svjetski kup za muškarce, rekao je Bandić.

No, prijelomna je bila i 2016. godina kad je na prijedlog Vedrana Pavleka, alfa i omega svjetskog kupa Na Sljemenu, grad nabavio sustav zasnježenja, odnosno tvornicu snijega. Bandić je zahvalio načelniku općine Bistra Krešimiru Guliću, zbog svega što Bistra čini u organizaciji ove skijaške manifestacije ,a posebna zahvala je otišla na adrese brojnih volontera koji su izvan fokusa javnosti dali sve od sebe da Sljeme i Zagreb budu dobri domaćini.

Ono najvažnije za utrke je snijeg. Poznato je da je Snježna kraljica dva puta otkazana zbog nedostatka snijega pa je investicija u sustav zasnježenja bila najveći dobitak, jer skijališta su tako otvorena u zadnje tri godine već sredinom prosinca. To omogućuje građanima, a i skijašima koji dolaze čak iz Slovenije da koriste sljemensko skijalište duže i kvalitetnije.

Reno Fleiss je zahvalio svim znanima i neznanima koji su sudjelovali u organizaciji ovako velike svjetske priredbe. Na čitavom projektu je direktno na stazi unutar mreže radilo preko 150 ljudi. To su mahom članovi skijaških klubova.

Prvenstveno moram spomenuti skijaški klub Bistra koji je domči klub, naglasio je Fleiss, koji daje najviše ljudi i koji se u aktivnosti uključuju već u listopadu. Uključeni su i klubovi iz okolice Zagreba kao što je Jaska, Samobor, Sveti križ Začretje, a dolaze nam klubovi i iz Gorskog kotara. Već desetu godinu u posjetu dolazi jedna ekipa iz Slovačke i svake godine nam dolaze na ispomoć. Tu je ekipa iz Kranjske gore. Teško je izdvojiti nekoga i zato svima velika hvala, a ovo što su gledatelji širom svijeta gledali plod je rada brojnih anonimnih i vrijednih volontera.

Gradonačelnik Bandić je također naglasio kako će idući tjedan započeti radovi na izgradnji nove sljemenske žičare, a to će Snježnoj kraljici dati novi sjaj.

Piše7željko Krznarić/Foto/Dubravko Miloslavić

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI