U Modrušu zaplijenjeno 307 kilograma marihuane

U Modrušu zaplijenjeno 307 kilograma marihuane

Na policijskom nadzornom punktu autoceste A1 kod odmorišta Modruš policija je u srijedu u prtljažniku kombija nizozemske registracije otkrila 307 kilograma marihuane, što je jedna od najvećih zapljena droge karlovačke policije.

Voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković rekao je, u četvrtak na konferenciji za novinare da je “preliminarnim testiranjem zaplijenjene robe utvrđeno da se radi o marihuani najveće kvalitete, jer paketi sadrže uglavnom samo cvjetne vrhove”.

Vozač, 36-godišnji hrvatski državljanin, osumnjičen je za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama pa će uz kaznenu prijavu biti odveden na saslušanje nadležnom državnom odvjetništvu, rečeno je. Osumnjičenik je ujedno počinitelj više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Sva zaplijenjena droga završit će na komisijskom spaljivanju, rekao je Benković, ali je još uvijek dokazni materijal.

Na novinarske upite o dosadašnjim saznanjima o tržištu ili uhićenikovim suradnicima Benković je rekao da izvidi još traju.

„Kriminalitet droga u ukupnom kriminalitetu karlovačke PU participira u malom postotku, prošle je godine bilo zabilježeno 12 kaznenih djela, ove godine 15 i ovo nam je najveća zapljena. No zbog odredbi Zakona o kaznenom postupku i tajnosti izvida zaista ne mogu reći ništa više o našim saznanjima o kretanju te robe, pošto dalje ide kriminalističko istraživanje o svim okolnostima”, rekao je Benković. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI