Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved: “O tome tko je bolji, odlučit će članstvo. Plenkovićev HDZ danas je tamo gdje ga je postavio Franjo Tuđman”

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved: “O tome tko je bolji, odlučit će članstvo. Plenkovićev HDZ danas je tamo gdje ga je postavio Franjo Tuđman”

Ministar hrvatskih branitelja, umirovljeni general “Tigrova” i kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a Tomo Medved, je zadovoljan što se Plenkovićevi protukandidati u HDZ-u ne koriste niskim udarcima u kampanji, piše RTL.

Iako službena kampanja još nije počela, hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je predstavio i tim i program kojim misli zadobiti povjerenje članstva, a potom se fokusirati na parlamentarne izbore. Zanimljivo, iz Stožera Plenkovićevog protukandidata, takozvane Opcije za promjene, ostali su bez komentara.

Zato ga je u RTL-u Danas imao ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a na unutarstanačkim izborima 15. ožujka. Najprije, upitan je zašto se smatra boljim kandidatom od vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

“O tome tko je bolji, odlučit će članstvo. Mi svi koristimo prigodu predstaviti ciljeve, programe i ono što je najvažnije, članstvo HDZ-a vrednuje naš životni put i sve što smo radili u životu. Stoga, vjerujem da će članstvo donijeti najbolju moguću odluku”, kazao je Medved.

– Često se spominje dr.Franjo Tuđman i ispada kao da se oba tabora natječu oko toga za koga bi prvi predsjednik uopće bio?

“On je utemeljitelj HDZ-a i otac suvremene Republike Hrvatske te sigurno puno onoga što je spomenuto u programu jest vezano uz njega. Ono što je bio čest prigovor vodstvu HDZ-a glede pozicioniranja danas, jest pozicija u koju ga je postavio Franjo Tuđman”, govori Medved.

– Ipak, jedno škakljivije pitanje je ono o programu Andreja Plenkovića koji nalikuje na onaj iz 2016. Nekako, to djeluje kao da rečeno u njemu nije ostvareno kad se ponovno postavlja u prvi plan?

“Ne bih se složio, čitav niz mjera već je ostvaren, ali ono što je važno jest da je program kontinuitet onoga što smo 2016. definirali. U svakom resoru postojin iz pomaka i poteza koji su učinjeni. Ovime dajemo do znanja što smo učinili i dajemo oslonac za ono što ćemo učiniti”, objasnio je ministar branitelja.

– Kampanja nije krenula s takvim porukama, krenula je niskim udarcima, a posebno se to odnosi na “protivnički tabor”.

“Protivnik sam neodgovarajućeg pristupa i retorike u kampanji, ali vidim da se proteklih dana situacija dovela na razumniju razinu. Svi koji su je započeli, shvatili su da to nema smisla. Od samog početka najave kandidature do raspisivanja izbora osobno, Andrej Plenković i tim koji ga podupire, osvrće se na jasne ciljeve, programe i smjer kojim želimo ići”, jasan je Medved.

– General Marijan Mareković trebao bi biti savjetnik novoizabranom predsjedniku RH Zoranu Milanoviću…

“Drago mi je zbog njega, poznajemo se od 1990. godine, on je iznimno kvalitetan general i danas uspješan vlasnik tvrtke Pleter. Uvjeren sam da ćemo dobro surađivati, ako bude imenovan za savjetnika”, zaključio je Tomo Medved.

Autor/ Totalno.hr/ Izvor/ RTL/ Foto: HDZ

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI