Zaklada Ana Rukavina prikupila više od 123.000 eura donacija, Humanitarna akcija nastavlja se do kraja prosinca

Zaklada Ana Rukavina prikupila više od 123.000 eura donacija, Humanitarna akcija nastavlja se do kraja prosinca

Zaklada Ana Rukavina je humanitarna organizacija posvećena je onkološkim bolesnicima u borbi protiv raka, leukemije i drugih bolesti krvi. Zaklada pruža financijsku potporu pacijentima i njihovim obiteljima te podupire istraživanje i razvoj liječenja bolesti krvi. U sklopu akcije na glavnom zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je humanitarni koncert s brojnim hrvatskim glazbenim izvođačima, koji je okupio velik broj građana, a prenosila ga je Nova TV .

U subotu navečer donacijska akcija Zaklade Ana Rukavina bila je izvanredan uspjeh, do 23.30 sati prikupljeno je preko 123.000 eura. Novčane donacije za rad Zaklade prikupljane su putem telefonskih poziva na broj 060 9000 (0,66 eura/5 kuna).

U Pozivnom centru poznate osobe iz hrvatskog javnog i društvenog života odgovarali su na telefonske pozive građana, zahvalivši im na sudjelovanju u humanitarnoj akciji. Među njima i premijer Andrej Plenković koji je rekao kako je riječ o sjajnoj akciji i čestitao. Najavio je da će se Vlada odreći PDV-a na donaciju u korist Zaklade, dodavši kako je i njegov otac bolovao od jedne vrste leukemije. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je kako ova humanitarna akcija podsjeća da treba cijeniti život i pomoći drugima.

Ova akcija prikupljanja sredstava provedena je pod sloganom „Želim život“ i imala je za cilj potporu liječenju oboljelih od raka, kao i stručno usavršavanje hematologa i medicinskih sestara te nabavu medicinske opreme za onkološko liječenje. Velikodušnost donatora omogućila je zakladi da nastavi svoj vitalni rad na podršci oboljelima od raka i poboljšanju onkološkog liječenja u Hrvatskoj.

Prikupljena sredstva iskoristit će se za daljnje proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, čime će većem broju pacijenata biti omogućeno liječenje koje spašava život. Dodatno, donacije će podržati stalne napore Zaklade da osigura stručnu obuku hematologa i medicinskih sestara i nabavi potrebnu medicinsku opremu za onkološko liječenje. Uspjeh ove kampanje pokazuje važnost i vrijednost rada Zaklade u unapređenju liječenja raka u Hrvatskoj.

Rad Zaklade dotaknuo je živote bezbrojnih pojedinaca i obitelji oboljelih od raka, pružajući nadu i podršku u teškim vremenima.

Od 2016. i pokretanja Registra donora do danas broj registriranih donora krvotvornih matičnih stanica narastao je na više od 63.000, a uz njihovu pomoć transplantacijom koštane srži izliječeno je 168 osoba.

Pismo naslovljeno “Želim život” tada 29-godišnje novinarke Vjesnika Ane Rukavine koja se liječila od leukemije 2006. nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Ana Rukavina ganula je hrvatsku javnost iskrenom molbom za pomoć. Kako bi joj se pomoglo u nabavci skupih lijekova te eventualnom liječenju u SAD-u pokrenuta je akcija “Želim život!” kojoj se odazvao velik broj ljudi, no mlada novinarka je nažalost izgubila borbu za život.

Humanitarna akcija za Zakladu Ana Rukavina nastavlja se do kraja prosinca.

Zaklada Ana Rukavina posvećena je borbi protiv leukemije i drugih bolesti krvi od kojih boluju milijuni ljudi diljem svijeta. Zaklada pruža financijsku potporu pacijentima i njihovim obiteljima, koji često imaju problema s plaćanjem medicinskih računa i drugih troškova povezanih s njihovim liječenjem. Zaklada također podupire istraživanje i razvoj liječenja bolesti krvi, što može dovesti do novih otkrića u medicinskoj znanosti. Na primjer, Zaklada je poduprla istraživanje transplantacije matičnih stanica, što je obećavajući način liječenja leukemije i drugih bolesti krvi. Zaklada je također pružila financijsku potporu pacijentima koji moraju putovati u inozemstvo na liječenje, što može biti preskupo.

Donatorska kampanja Zaklade Ana Rukavina izvrstan je primjer kako se hrvatski građani mogu udružiti kako bi podržali vrijedan cilj.

Tekst i foto: Božidar Bebek/ Totalno HR/ Izvor/ Hina/ Dnevnik.hr/ Nova TV

KATEGORIJE
OZNAKE

KOMENTARI