“PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA” Romana Galić: Jedino zajedničkom suradnjom i s policijom i s pravosuđem možemo nešto napraviti

“PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA” Romana Galić: Jedino zajedničkom suradnjom i s policijom i s pravosuđem možemo nešto napraviti

Još 2004.godine Hrvatski je sabor proglasio 22.rujna Nacionalnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i to u spomen na tri žene koje su ubijene na Općinskom sudu za vrijeme brakorazvodne parnice 1999.godine. Upravo stoga je danas na Cvjetnom trgu obilježen taj dan na štandu Duge-doma za djecu i odrasle žrtve obiteljskog nasilja.

Organizirali smo zajedno sa ustanovom Duga akciju kako bismo senzibilizirali javnost na ove probleme-rekla nam je pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditeom Romana Galić.

“Treba naglasiti da smo svi mi važni sudionici u tome i svi bismo trebali djelovati na prijavljivanju takvih doađaja koji su nam poznati. U Zagrebu je samo u 2017.godini ubijeno sedam žena te da broj ubojstava žena u Hrvatskoj raste. To su zaista alarmantni podaci koji pred sve nas stavljaju obavezu da se odlučno djeluje te da se žrtve zaštite. Na zadnjoj skupštini su zagrebački zastupnici usvojili zagrebačku strategiju za zaštitu od nasilja u obitelji za naredno četverogodišnje razdoblje a mi čvrsto vjerujemo i nadamo se da svi dionici u društvu daju doprinos da u budućnosti ne ude takvih crnih statističkih podataka,”rekla je.

Romana Galić je naglasila da je suradnja grada s MUP-om po tom pitanju jako dobra, jer jedino zajedničkom suradnjom i s policijom i s pravosuđem možemo nešto napraviti.

Ne treba zaboraviti da se nasilje ne tiće samo obitelji u njiova četiri zida jer ono pogađa i obitelj a i širu zajednicu. Nasilje nikad nije bilo niti će biti način rješavanja problema što znači da moramo svi biti tolerantniji.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI