“SLAVONIJA U ZAGREBU” Zagrepčani uživaju u slavonskim delicijama udruge branitelja iz Županje

“SLAVONIJA U ZAGREBU” Zagrepčani uživaju u slavonskim delicijama udruge branitelja iz Županje

Tradicionalno, peti puta po redu, u organizaciji Udruge branitelja proizvođača Panonija iz Županje u nedjelju je na trgu bana Jelačića otvorena manifestacija Slavonija u Zagrebu.

-Kao i svake godine okupili smo stotinjak proizvođača uglavnom OPG-ova ali tu su i naši prijatelji iz Dalmacije, Istre i sjeverozapadnog dijela Hrvatske ,rekao nam je tajnik udruge Nenad Kračun.

“Na žalost i nas je sve manje jer svakodnevno netko iseli iz Slavonije. Mi svojim primjerom želimo pokazati da se može opstati, ali da je teško, teško je. Sela su nam sve praznija, odlaze mladi ljudi ali i stariji.”

Kako kaže Nenad Kračun, nisu toliko u pitanju novci već moral koji neprestano pada zbog sveopće situacije u društvu. Problem je što je već teško naći i radnike koje bi OPG-ovi mogli zaposliti.

“Mi se držimo one uzdaj se u se i u svoje kljuse a uz neke mjere i država bi mogla više pomoći. Nešto pomaže ali da može bolje, sigurno je da može”, kaže Kračun.

“Vidite kako hrvatski branitelji znaju i raditi i čuvati svoje tradicije, pa je lijepo da su opet tu na središnjem gradskom trgu, naglasio je voditelj ureda za branitelje Miodrag Demo, jedan od inicijatora ove manifestacije, Kako su branili svoju Slavoniju sada je vrijednim rukama obrađuju i drago mi je ne sjede i ne kukaju nego svoj mir i zadovoljstvo nalaze u radu.

Slavonske delicije i tradicionalne proizvode Zagrepčani će moći kupovati do 4.listopada

Ovih će pet dana Zagrepčani uživati u slavonskim delicijama udruge branitelja iz Županje i vjerujem da ćemo se naći i dogodine na istom mjestu, rekao je gradonačelnik Bandić, otvarajući jučerašnju manifestaciju.

Piše/Željko Krznarić/Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI