Maras: Bandić troši novac Zagrepčana na osobne oglase.Tražimo od gradskih vlasti da odgovore koliko je koštao oglas u novinama?

Maras: Bandić troši novac Zagrepčana na osobne oglase.Tražimo od gradskih vlasti da odgovore koliko je koštao oglas u novinama?

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u petak je ocijenio nedopustivim da gradonačelnik Milan Bandić novac Zagrepčana troši na osobne oglase i poruke isprike “pojedinim ciljanim skupinama”, kakvim smatra plaćeni oglas u novinama kojim se Bandić još jednom ispričao braniteljima zbog susreta sa srbijanskim političarom Draganom Markovićem Palmom.

“Više ništa ne čudi kada je u pitanju ponašanje gradonačelnika Bandića. Potpuno je neprimjereno trošiti novac, po ne znam koji puta, poreznih obveznika na osobne oglase i osobne poruke pojedinim ciljanim skupinama u Zagrebu”, poručio je Maras na konferenciji za novinare.

Ako je gradonačelniku u redu trošiti desetke tisuća kuna na takve oglase, dodao je, u SDP-u drže kako je bolje taj novac utrošiti za mjesec dana higijenskih potrepština u jednom vrtiću, kako roditelji ne bi trebali kupovati WC papir svojoj djeci.

Osvrnuo se i na odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da je Bandić povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti jer povjerenstvu nije na vrijeme dostavio potrebnu dokumentaciju.

Tražimo od gradskih vlasti da odgovore koliko je koštao oglas u novinama

“Stoga tražimo od gradskih vlasti da što prije odgovore povjerenstvu i odgovore koliko je koštao današnji oglas. Naš zastupnik je podnio i takav upit gradskoj upravi, kako bi građani dobili potpunu informaciju koliko je njihovih novaca utrošeno na nešto što je po nama potpuno nepotrebno”, istaknuo je Maras.

Najavio je da će SDP, pokaže li se u ponedjeljak da ne postoji vladajuća većina u Gradskoj skupštini, tražiti što skorije izbore u gradu. “Nedopustivo je da skupština nema normalno funkcioniranje i većinu”, rekao je te nedopustivim ocijenio i učestali prelazak zastupnika u klub Bandićeve stranke.

“Nedopustivo je također političko trgovanje unutar skupštine i moja je poruka državnom odvjetniku Jeleniću da obrati dobro pozornost što narednih dana rade gradonačelnik i njegovi suradnici u Skupštini”, kazao je.

Bandić će napraviti sve da političkom trgovinom dođe do većine u Gradskoj skupštini

Maras je naglasio kako ima informacije da će Bandić s partnerima napraviti sve što je u njihovoj moći da političkom trgovinom dođu do većine u Skupštini.

“Moj je poziv gospodinu Hasanbegoviću da u ponedjeljak ne doživi moralno posrnuće, da se vrati i dalje drži kvorum Bandiću, kao što je i u dvije godine dok je zajedno s njim politički trgovao, što se vidjelo u pitanju pojedinih pročelnika”, poručio je i dodao kako SDP neće držati kvorum na sjednici. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI