Petek: U Zagrebu u godinu i pol pet zastupnika iz oporbe prešlo u vladajuće

Petek: U Zagrebu u godinu i pol pet zastupnika iz oporbe prešlo u vladajuće

U Zagrebu je u godinu i pol dana pet zastupnika iz oporbe prešlo u vladajuće, a bez njihovih ruku za gradonačelnika Milana Bandića danas bi se pripremali za izlazak na izbore, upozorio je u utorak gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez).

Većina građana je na izborima rekla da se ne slaže s takvim načinom vođenja grada, no to se premostilo prelascima zastupnika, što su režirali HDZ i Bandić. Da su oni protiv te anomalije, osudili bi je pa se to ne bi ponavljalo, rekao je Petek na konferenciji za novinare na kojoj je komentirao to što je više od 10 posto zastupnika u Gradskoj skupštini i Hrvatskom saboru prešlo iz oporbenih klupa u vladajuće.

Očito je cilj HDZ-a i Bandića vladati i upravljati gradom i državom uvođenjem krnje demokracije, s praksom koja se normalnom čovjeku gadi, što je loša poruka za birače jer ih baca u apatiju i rezultira njihovim gubitkom vjere u politiku, kaže Petek.

Pozdravio je istragu Uskoka o mogućoj korupciji, no ne vjeruje da će išta postići jer “ne vidi da su pozvani svi akteri koji bi tamo trebali otići”.

“Dok tamo ne odu gospoda Ljuština, Laco, Lušetić, Kalinić i Lovrić koji su komunicirali s više oporbenih zastupnika tijekom studenoga i prosinca, smatrat ću da je istraga krnja i kontrolirana”, rekao je Petek.

Također je ocijenio da se Zagreb ne razvija, već stagnira i propada. Veći projekti realiziraju se iznimno sporo, netransparentno, ne ispunjavaju se obećanja, a i ono što se napravi stvara brojne kontroverze i sumnje na namještanje poslova, korupciju i nepotizam, istaknuo je.

“Pogledajte Radničku cestu koja je lani završena – kao da su je zubima gradili, metar po metar, cijelo desetljeće”, kaže Petek. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI