Batinić poručio Bandiću neka se bavi Zagrebom, a obrazovanje prepusti ministrici Divjak

Batinić poručio Bandiću neka se bavi Zagrebom, a obrazovanje prepusti ministrici Divjak

Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a Milorad Batinić poručio je u petak zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću neka se bavi Zagrebom, a obrazovanje prepusti ministrici Blaženki Divjak, komentirajući tako Bandićevu izjavu da kurikularna reforma predstavlja opasnost za hrvatsku djecu.

“Neka se gospodin Bandić bavi Zagrebom. a obrazovanje neka prepusti ministrici Divjak”, izjavio je Batinić novinarima i dodao kako njegovu izjavu nije čuo, ali da grozno zvuči, pogotovo kada je izgovori jedan gradonačelnik.

Prozvao je Bandića da je smanjio gradski proračun za obrazovanje za 50 milijuna kuna, dok su ministrica Divjak i Vlada proračunska izdvajanja za obrazovanje povećali za pola milijarde kuna.

“Mogu samo reći neka svatko radi svoj posao. Općine, gradovi i županije gdje je HNS na vlasti davno su riješili problem udžbenika i otpada”, istaknuo je Batinić.

Za navodne Bandićeve ucjene prema Vladi, da njegov Klub zastupnika neće podržati državni proračun za iduću godinu ako Vlada ne osigura besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce, nazvao je “praznom puškom”.

No, i sam Bandić je ranije rekao da će zastupnici iz njegova kluba podržati državni proračun bez obzira usvoji li Vlada amandman o osiguravanju novca za besplatne udžbenike.

Bandić je reformu obrazovanja “Škola za život” nazvao “opasnim eksperimentom” nad djecom o kojem nitko nije raspravljao niti dao zeleno svjetlo, a ministricu Divjak prozvao je da provodi samovolju i privatni projekt.

“Stranka koja ima četiri zastupnika u Saboru ima ministricu koja eksperimentira s hrvatskom djecom, to je opasno i nije dobro”, ocijenio je zagrebački gradonačelnik. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI