Na zagrebačkom Bukovcu svečano otvoren Park o. Vjenceslava Miheteca

Na zagrebačkom Bukovcu svečano otvoren Park o. Vjenceslava Miheteca

Prije godinu dana na Bukovcu je postavljen spomenik,a danas je otvoren i park u spomen na oca Vjenceslava Miheteca.

Karmelićanin Mihetec bio je dugogodišnji župnik remetske župe “Uznesenja blažene Djevice Marije” i upravitelj svetišta “Majke Božje Remetske”. Umro je prije tri godine. Ploču s imenom parka o. Vjenceslava Miheteca otkrili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zajedno s nećacima oca Miheteca.

Imenovanje parka u spomen ocu Mihetecu inicirali su stanovnici Bukovca.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić zahvalio je gradonačelniku Bandiću i predsjedniku Gradske skupštine Andriji Mikuliću jer su zajednički u suradnji s remetskom župom, stanovnicima Bukovca i Gradskom četvrti Maksimir ostvarili da danas imamo park našeg Slaveka,oca Vjenceslava Miheteca, rekao je Gačić.

Znamo da je on bio iz naroda i za narod, da je brinuo o siromašnima, volio i bavio se djecom, dakle, svima onima kojima je pomoć bila potrebita, i nikada nije odustao od onoga svojega poslanja a to je da radi s ljudima za ljude. Prema tome, najmanje što smo mogli učiniti od strane Gradske skupštine, a to je da prođemo kroz ove procedure i da imamo danas park oca Vjenceslava Miheteca, rekao je predsjednik Gradske skupštine, Andrija Mikulić.

Gradonačelnik Milan Bandić rekao je, Malo je osoba koje sam upoznao, a da su s iskrenom predanosti, ljubavi i poniznosti živjeli svoj poziv te koji su bilo toliko vezani uz svoj zavičaj i da su ga tako voljeli kako je naš Slavek Mihetec ljubio svoje Remete i svoj grad Zagreb, rekao je Bandić.

Foto: Božidar Bebek
Foto galerija:About Author

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI