Na zagrebačkom području uhićen lažni policajac koji je naplaćivao prometne prekršaje

Na zagrebačkom području uhićen lažni policajac koji je naplaćivao prometne prekršaje

Zagrebačka policija uhvatila je 45-godišnjeg lažnog policajca koji je zaustavljao vozače i pokušavao im naplatiti kazne za izmišljene prometne prekršaje, što mu je u jednom slučaju i uspjelo.

Osumnjičen je da je 27. siječnja ove godine oko 16 sati na području Zaprešića zaustavio 56-godišnjakinju koja se sa 40-godišnjom suvozačicom kretala od trgovačkog centra u Jablanovcu prema Zagrebu. Četrdesetpetogodišnji prevarant im je iz teretnog automobila Peugeot Partner signalizirao rukama da zaustave svoj automobil, pokazujući im predmet nalik službenoj znački.

Potom je došao do prozora vozačice i lažno se predstavio kao policijski službenik, pokušavajući naplatiti kaznu za nepostojeći prometni prekršaj.

No, vozačica mu je odbila dati novac, zahtijevajući da se ponovno predstavi i pokaže službenu značku pa je on odustao i otišao.

Osam dana kasnije, 4. veljače uspio je naplatiti novčanu kaznu 35-godišnjakinji koja se od trgovačkog centra u Jablanovcu vozila prema mjestu Pojatno.

Taj put je vozeći automobil VW Passat pretekao oštećenu i signalizirao joj da se zaustavi uz upaljena sva četiri pokazivača smjera. Nakon što joj je zatražio dokumente sjeo je na suvozačevo mjesto i nabrajajući navodne prometne prekršaje naplatio joj novčanu kaznu.

Policija savjetuje žrtve da takva nedjela, ali i pokušaje odmah prijave na 192, napominjući kako prevaranti igraju na “kartu” osjećaja nevjerice kod žrtve pa čak i srama.

Takva djela čine se na vrlo prijetvoran, ali i domišljat način te žrtva često ne može vjerovati kako je lakomislena bila. Međutim, posljedica svakog takvog djela koje nije prijavljeno umanjuje mogućnost da otkrivanja počinitelja koji, možda baš u ovom trenutku vreba novu žrtvu, kažu u Policijskoj upravi zagrebačkoj. (Hina)

Foto/screenshot/NovaTv

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI