Prosvjed protiv zagrebačkog GUP-a uoči sjednice Gradske skupštine: “Dosta je!”, “GUP = sramota”, “I trgovina utjecajem je korupcija”, “Gdje je USKOK?”

Prosvjed protiv zagrebačkog GUP-a uoči sjednice Gradske skupštine: “Dosta je!”, “GUP = sramota”, “I trgovina utjecajem je korupcija”, “Gdje je USKOK?”

Protiv izmjena zagrebačkog GUP-a glasno se u četvrtak sa transparentima, zviždaljkama i bubnjevima prosvjedovalo ispred zgrade Gradske skupštine uoči sjednice na čijem je dnevnom redu i rasprava o GUP-u, a gradonačelniku Milanu Bandiću dok je ulazio u zgradu prosvjednici su uzvikivali “Lopove”.

Prosvjed su organizirale udruge Zelena akcija, Pravo na grad i Siget te inicijativa Zagreb te zove. Prosvjednici su i zastupnicima, poglavito iz vladajuće većine, uzvikivali “lopovi”. Istaknuli su transparente na kojima je pisalo: “Dosta je!”, “GUP = sramota”, “I trgovina utjecajem je korupcija”, “Gdje je USKOK?”, “Institucije su stup korupcije”, “Dosta kriminala s planovima”, “Nama smeće, a njima Manhattan?! – ‘Dosta je!'”.

Jelena Miloš iz Prava na grad istaknula je kako je u subotu na Trgu bana Jelačića 20.000 Zagrepčana prosvjedovalo protiv GUP-a i reklo “dosta Milanu Bandiću”, a prosvjednici su na to uz glasno bubnjanje i zviždanje uzvikivali “Dosta”.

“Danas je dan odluke, danas se donosi najgori i naštetniji GUP u povijesti grada Zagreba. Protiv ovakvog GUP-a su doslovno svi – građani, udruge, struka, a jedino nisu Milan Bandić i  HDZ. Ne želimo Manhattan na Savi, želimo zelene površine, želimo sačuvati Velesajam i Hipodrom. Danas tražimo od svih zastupnika u Gradskoj skupštini da kažu ‘ne’ ovakvom GUP-u. Kažimo danas – dosta je”, poručila je Miloš za Hinu.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI