“KULTURA ZAGREBAČKOG ŠEFA” Bandićev seksistički ispad: “Bio bih najbolja žena jer svima dajem”

“KULTURA ZAGREBAČKOG ŠEFA” Bandićev seksistički ispad: “Bio bih najbolja žena jer svima dajem”

Zagrebački šef i USKOK-ov optuženik Milan Bandić danas je dijelio po školama udžbenike, a onda je sjeo u klupu i odgovarajući novinarima na pitanje o aferi Štandovi, zbog koje mu uskoro počinje suđenje, ponovno ponižavao žene.

Novinari su ga pitali kako komentira optužbe inicijative “Narod odlučuje” da je minirao njihovu akciju prikupljanja potpisa preskupim štandovima i s premalo lokacija, a on je uzvratio pokušajem duhovitosti punim seksizma.

“Je li vi znate da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh, žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama”, govori Uskokov optuženik.

Bandićeva je poruka, dakle, da su najbolje žene one koje svima daju. Ne treba dodatno pojašnjavati na što je tu mislio, piše Index.hr.

Današnju skandaloznu izjavu gradonačelnika Zagreba Milana Bandića komentirala je članica predsjedništva zagrebačkog HNS-a i predsjednica Interesnog odbora za odgoj i obrazovanje Sanja Horvatić.

“Više od svih naših komentara ili iznuđene isprike građankama Zagreba i svim ženama u državi, zanima me što na takvu izjavu kažu članice političke stranke Milana Bandića ili žene koje Milana Bandića biraju na izborima. Sigurno se ne osjećaju ugodno. Mene gradonačelnik više ni sa čim ne može iznenaditi, niti šokirati jer je kod njega sve već “viđeno”. Ali, uz sadržaj izjave, skandalozni su i vrijeme i mjesto radnje. Takva seksistička diskriminacijska izjava izrečena je u 2018. godini, u školskim prostorijama glavnoga grada države članice EU.” Nedopustivo, kazala je Horvatić.

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI