Desetak tisuća građana na prosvjedu protiv zagrebačkog gradonačelnika: PROSVJEDNICI MU VIČU ‘LOPOVE, LOPOVE’ “DOSTA JE!”

Desetak tisuća građana na prosvjedu protiv zagrebačkog gradonačelnika: PROSVJEDNICI MU VIČU ‘LOPOVE, LOPOVE’ “DOSTA JE!”

Desetak tisuća građana okupilo se u subotu na Trgu bana Jelačića na prosvjedu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom “Dosta je!“.

Prosvjed protiv “klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb”, organiziraju Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad, zahtijevajući odlazak zagrebačkog gradonačelnika.

Organizatori ističu kako gradonačelnik Bandić za “svoje ortake” čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se “guše u smeću” čiji odvoz je trebao drastično poskupiti.

Na trećem prosvjedu protiv Bandića najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok on ne ode s dužnosti gradonačelnika, javlja HINA.

Okupljeni na Trgu viču “Milane otkaz” i “lopove, lopove”. Na prosvjed su došli i oporbeni zagrebački zastupnici Renato Petek , Tomislav Tomašević, SDP-ovac Matej Mišić i Goran Beus Richembergh iz GLAS-a, piše portal Telegram.hr

Jedan od govornika govori kako ne postoji djelić Bandićeva rada gdje se zagrebe, a da ne ispadne neka afera. Kaže i da ništa od toga ne bi mogao bez podrške HDZ-a i Andreja Plenkovića koji mu prešutno daju podršku. “Dosta nam je korupcije, dosta nam je otimačine, Bandiću odlazi s mjesta gradonačelnika”, rekao je.

Prosvjednici viču “zatvor, zatvor” i “neće proći, Milane”. “Milane, gdje su sortirnice, gdje su kompostane, Zagreb to ništa nema i nećemo to skupo plaćati njegovim kumovima”, rekao je jedan od govornika s pozornica.

Prosvjednicima se obratila i Branka Genzić-Horvat iz Udruge za zaštitu okoliša Resnik. “Ako netko zna tko je Bandić, onda mi dobro znamo, dobro smo upoznali njegove pljačke i laži na štetu građana. Dosta je!”, rekla je Genzić-Horvat. Kaže kako “nije samo što nam je grad prljav išsto imamo nepravedan sustav plaćanja, nije samo što je ovo pljačka, on predviđa nastavak pljačke osnivanjem Centra za gospodarenje otpadom”.

“Zbog tog centra su ukidane zone građevinskih područja i zone GUP-a, sve kako bi mogao realizirati ovaj projekt u nečijem privatnom interesu. Dosta je, nećeš nas uništiti! Sprega vlasti i privatnih interesa stoji iza njega, mafija, otpadna mafija”, rekla je.

“Borba je teška i dugacka. Možda nismo svjesni, ali borba za otpad je borba za Ustavom zagarantirana prava i zato nećemo stati”, završila je svoj govor Genzić-Horvat, nakon čega je voditeljica Orsag rekla kako se radi o “ženi koja je Bandića prije par godina smjestila u Remetinec.

Prosvjed je završio nešto prije 18 sati. Komičarka Marina Orsag, koja je vodila program, prosvjednike je pozvala da pokupe smeće iza sebe, “da ne budu kao on”.

Na kraju je pozvala prosvjednike da se okrenu na desno prema stranci Milana Bandića i poruče mu što misle. Prosvjednici su se okrenuli i počeli vikati “malo vas je pičkice”.

Izvor/ Hina/ Telegram/ Foto: screenshot/ Telegram.hr

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI