Ćelić: Zagrebački HDZ nije raspravljao o odnosu s Bandićem; odnos treba preispitati

Ćelić: Zagrebački HDZ nije raspravljao o odnosu s Bandićem; odnos treba preispitati

Zagrebački HDZ nije na sjednici u ponedjeljak raspravljao o koalicijskom odnosu u Zagrebu sa strankom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, HDZ-ov gradski zastupnik Ivan Ćelić kazao je kako koalicijski odnos s Banidćevom strankom definitivno treba preispitati.

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet, koji je najavio da će se na sjednici preispitati koalicijski odnos HDZ-a s Bandićevom strankom u Zagrebu, ispričao se da ne može doći na sjednicu tako da se o tome nije raspravljalo, izvijestio je nakon sjednice gradski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić.

Dodao je kako je održana uobičajena sjednica uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, koja je planirana za četvrtak.

Naime, predmet sukoba HDZ-a i Bandića odluka je da se sjednica Skupštine održi virtualno, što je gradonačelnik Bandić (BM 365 Stranka rada i solidarnosti) odbio.

Predsjednika Skupštine Prgomet taj Bandićev potez ocijenio je omalovažavanjem HDZ-a i Skupštine, zbog čega je najavio preispitivanje suradnje HDZ-a s Bandićevom strankom na razini grada.

Definitivno treba preispitati koalicijske odnose s Bandićevom strankom

“Definitivno treba preispitivati koalicijske odnose, jer četiri godine je vremensko razdoblje koje je dovoljno dugo da se preispitaju, pa tako i odnosi s Milanom Bandićem”, kazao je Ćelić.

Istaknuo je da je svaki koalicijski odnos dinamičan proces te da je temeljni preduvjet dobrog odnosa dijalog. Međutim, dodaje, nije pobornik razgovora s koalicijskim parterima preko medija.

Naglasio je i kako HDZ “nije jednako Milan Bandić”, podsjetivši na nedavanje podrške izmjenama GUP-a bez obzira što ga je predložio Bandić kao koalicijski partner.

Koalicijski odnos ostaje te će HDZ i dalje podržavati one odluke koje su u interesu Zagreba i Zagrepčana, a biti protiv onih koje smatra da nisu dobre, dodao je Ćelić.

Naveo je kako se još uvijek ne zna na koji način će se održati sjednica Skupštine u četvrtak, no da se HDZ zalaže da bude virtualna zbog prevencije širenja koronavirusa.

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Kazimir Ilijaš naglasio je da je Prgomet kao predsjednik Skupštine odgovoran za zaštitu zdravlja te da je zato reagirao i prenio ovlasti na potpredsjednicu Skupštine Anu Stavljenić Rukavinu (BM 365) da preuzme odgovornost za vođenje sjednice. (Hina)

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI