Zagrebački HNS predlaže da paušal po krevetu izvan šireg centra bude 150 kuna

Zagrebački HNS predlaže da paušal po krevetu izvan šireg centra bude 150 kuna

Zagrebački HNS pozdravlja odluku Gradske uprave da usprkos promjenama u poreznoj politici niti za kunu ne podigne iznos paušalnog poreza po krevetu na području Zagreba, ali smatra da bi se on u postojećem rasponu od 150 do 300 kuna po krevetu morao pravednije raspodijeliti, pa će predložiti Gradskoj skupštini da paušal izvan šireg centra grada iznosi 150 kuna po krevetu, umjesto dosadašnjih 150, 210 i 255 kuna.

“Predlažemo da u Gradu Zagrebu postoje samo dvije zone za plaćanje paušala, koje bi obuhvaćale širi centar grada, te ostala područja izvan njega. U prvoj zoni paušal bi se plaćao u iznosu od 300 kuna po krevetu kao i do sada, dok bi svi ostali u drugoj zoni plaćali 150 kuna po krevetu, umjesto dosadašnje tri visine paušala od 150, 210 i 255 kuna”, stoji u priopćenju HNS-a.

Takav amandman na Prijedlog odluke o visini paušalnog poreza po krevetu na području Zagreba uputio je Gradskoj skupštini gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak. Skupština će o prijedlogu odluke o paušalu raspravljati na sjednici koja će se održati 24. siječnja.

Prihvaćanjem predloženog amandmana, smatra HNS, omogućio bi se kvalitetniji i ravnomjerniji turistički razvoj Zagreba, te podizanje kvalitete turističke ponude i smještajnih kapaciteta, budući da, kako su naglasili, “s današnjih ukupno 6829 kreveta privatnih iznajmljivača u gradu ne možemo biti zadovoljni”. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI