Zagrebački policajac uhvaćen u pokušaju krijumčarenja 18 Pakistanaca

Zagrebački policajac uhvaćen u pokušaju krijumčarenja 18 Pakistanaca

U Koreničkoj Kapeli uhićen je zagrebački policajac jer je u kombiju prevozio migranate koji su ilegalno prešli granicu Hrvatske i BiH, o čemu u nedjelju izvješćuje Policijska uprava ličko-senjska.

Nakon što su u Koreničkoj Kapeli u petak oko 14,50 sati zaustavili kombi zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak iz Zagreba, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u tovarnom dijelu kombija zatekli su i 18 državljana Pakistana, za koje je ustanovljeno da su ilegalno prešli granicu Hrvatske i BiH, priopćila je policija.

Dovršenjem kriminalističke istrage, utvrđeno je da je Zagrepčanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Utvrđeno je i da je osumnjičeni ujedno policijski službenik Policijske uprave zagrebačke.

Zbog toga će načelnik te policijske uprave donijeti odluku o njegovom privremenom udaljenju iz službe do okončanja postupka.

Osumnjičeni je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, a kaznena prijava poslana je nadležnom državnom odvjetništvu. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI