Zagrebački HDZ: Poduzeti sve mjere sigurnog dolaska i odlaska u škole

Zagrebački HDZ: Poduzeti sve mjere sigurnog dolaska i odlaska u škole

Zagrebački HDZ u ponedjeljak je zatražio da se u povodu početka drugog polugodišta poduzmu sve mjere sigurnog dolaska i odlaska učenica i učenika, nastavnika, profesora, djelatnika i roditelja do školskih objekata koji se nalaze u širem središtu Zagreba.

“U situaciji posebnih okolnosti izazvanih potresom, koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. te novim potresima na području Sisačko-moslavačke županije od 29. prosinca, gradski odbor HDZ-a Zagreba (…) ukazuje da se u trenutku nastavka školske godine poduzmu sve mjere sigurnog dolaska i odlaska učenica i učenika, nastavnika, profesora, djelatnika i roditelja do školskih objekata koji se nalaze u širem središtu grada”, istaknuli su u priopćenju.

Naime, kako putevi do brojnih zagrebačkih škola koje se nalaze u širem središtu Zagreba, prolaze pokraj zgrada oštećenih u potresu, iz zagrebačkog HDZ-a poručuju kako je potrebno osigurati uvjete za kretanje koji neće ugrožavati ničije zdravlje i život.

“Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba drži da je važno organizirati sigurnu prohodnost puteva za pješake te pri tome uvažavati sigurnost prolaza i pravila struke”, poručuju iz zagrebačkog HDZ-a.

Napominju kako je potrebno omogućiti adekvatan pristup i rad svih ustanova koje se nalaze u širem središtu Grada Zagreba, a poglavito obrazovnih ustanova – osnovnih i srednjih škola. (Hina)

Foto: Pixabay

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI