Zagrebački gradonačelnik čestitao Dan neovisnosti

Zagrebački gradonačelnik čestitao Dan neovisnosti

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čestitao je u subotu Zagrepčanima Dan neovisnosti, istaknuvši da se 8. listopada prisjećamo ratne 1991. i povijesne odluke Hrvatskog sabora o raskidu državnopravnih veza s ostalim republikama bivše države, da nas taj dan podsjeća na vrijeme borbe za neovisnost, na hrabrost i žrtvu branitelja, na solidarnost i zajedništvo koji su u temeljima svakog uspjeha.

Za oživotvorenje dugosanjane slobodne i demokratske Hrvatske zahvalnost prije svega dugujemo našim braniteljima kojima se na najbolji način odužujemo inzistiramo li na poštivanju vrijednosti koje su nas spajale i pokretale u tim herojskim vremenima, napisao je u čestitki gradonačelnik.

Moramo, nastavio je, biti svjesni da vlastitu budućnost danas krojimo sami, a to od nas traži još više rada, odlučnosti i odgovornosti te solidarnosti s onima koji trebaju našu pomoć.

U zajedništvu, znanjem i s odlučnošću, svoju domovinu učinimo još boljim mjestom za život i prosperitetnom zemljom u kojoj se ostaje i kojoj se vraća, poručio je gradonačelnik Bandić čestitajući i svim hrvatskim građanima Dan neovisnosti, a Zagrepčanke i Zagrepčane pozvao je da na pročelja svojih zgrada ponosno istaknu hrvatske trobojnice. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI