Počela 16. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, pred zastupnicima 29 točaka

Počela 16. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, pred zastupnicima 29 točaka

Nakon ljetne stanke u četvrtak je počela 16. sjednica zagrebačke Gradske skupštine u Staroj gradskoj vijećnici, a pred zastupnicima je 29 točaka dnevnog reda, među kojima i sklapanje Okvirnog sporazuma o pripremi projekta “Izgradnja nacionalne dječje bolnice” u zagrebačkom naselju Blato.

Među točkama su i prijedlozi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o otpisu dugova fizičkim osobama, o unaprjeđenju prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada i o davanju suglasnosti trgovačkom društvu Zagrebački holding na dugoročno zaduživanje kod KentBank, Sberbank i Imex banka u ukupnom iznosu od 125 milijuna kuna.

Na dnevnom redu Gradske skupštine je i prijedlog gradonačelnika Bandića o određivanju komunalnih djelatnosti koje se obavljaju na temelju ugovora te prijedlog zaključka skupštinskog Odbora za javna priznanja o dodjeli Nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost”.

Na početku 16. sjednice prisegu su pred gradskim zastupnicima položile dvije nove zastupnice Marijana Sumpor (Nezavisna lista Sandre Švaljek) koja je u skupštinsku klupu sjela umjesto Sandre Švaljek koja je otišla na novu dužnost zamjenice guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) te Miljenka Ćurković (Radnička fronta), koja je u Gradsku skupštinu došla umjesto Katarine Peović Vuković. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI