Andrija Mikulić: Nadam se da će sjednica zagrebačke Gradske skupštine danas biti dovršena

Andrija Mikulić: Nadam se da će sjednica zagrebačke Gradske skupštine danas biti dovršena

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) rekao je u ponedjeljak novinarima kako se nada da će 14. sjednica danas, u trećem pokušaju, biti dovršena.

Na pitanje novinara kako komentira što je točka o poslovima javne rasvjeta prošli tjedan u nastavku 14. sjednice Gradske skupštine izazvala rušenje kvoruma od oporbe, a danas je drugi nastavak te sjednice počeo sa stankom Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365, Zelene liste i Narodne stranke – Reformista, a zatim i stankom Kluba gradskih zastupnika HDZ-a, Mikulić je odgovorio kako je to poslovnička mogućnost i on im stanku kao predsjednik Gradske skupštine apsolutno mora odobriti.

“Radi se o daljnjim konzultacijama unutar klubova o predstojećim i nadolazećim točkama dnevnog reda i nadam se da će danas sjednica biti, evo, u trećem pokušaju, zaista dovršena”, istaknuo je Mikulić.

Na pitanje novinara kako komentira što zastupnici kažu da je sporna ta točka o poslovima javne rasvjete i prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o izmjenama i dopunama odluke o određivanju poslova javne rasvjete koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba, Mikulić je rekao kako mora biti iskren i reći da on ne vidi u tome ništa sporno.

“Mi smo donijeli odluke i mi kao Klub HDZ-a ćemo biti protiv te točke dnevnog reda”, rekao je Mikulić te podsjetio da je već na konferenciji za novinare uoči 14. sjednice Gradske skupštine, koja je počela 21. lipnja, iznio stajalište Kluba HDZ-a.

“Iznosim taj stav i danas. Mi ga nismo jednostavno mijenjali. Mi ne možemo podržati tu točku dnevnog reda”, rekao je Mikulić.

Na pitanje je li riječ o sukobima unutar vladajuće koalicije, u kojoj je HDZ sa strankom Bandić Milan 365 i Neovisnima za Hrvatsku, Mikulić je rekao kako jedna točka ne može biti razlog za raskid koalicije. “Ako je jedna točka razlog za raskid koalicije, onda do te koalicije vjerojatno nije trebalo niti doći”, poručio je. U vezi s izostankom gradskih zastupnika HDZ-a prošli tjedan i na početku današnjeg nastavka, Mikulić je odgovorio da su to bili opravdani izostanci i da se mogu dokumentirati.

“Evo, vidite i danas. Jedan naš zastupnik je na putu izvan granica Hrvatske, a ostalih šestero zastupnika će biti na sjednici. Dakle, mi ne funkcioniramo na taj način da bismo ‘rušili kvorum’”, rekao je Mikulić.

S obzirom na to da su novinari primijetili da je jutros viđen da ulazi u Vladu, kao i gradonačelnik Milan Bandić, Mikulić je rekao kako je on ponajprije predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, saborski je zastupnik i ne vidi nijedan razlog da ne bi dolazio u Vladu, a o dolasku gradonačelnika Bandića novinarima je rekao da o tome moraju pitati njega. Dometnuo je kako on danas u Vladi nije vidio gradonačelnika Bandića. Novinarima nije želio otkriti o čemu je razgovarao s premijerom. (Hina)

Foto/Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI