ZAGREBAČKE TRŽNICE BRILJIRALE U DOBA PANDEMIJE: vraćaju hrvatskim građanima ukus domaće proizvodnje hrane

ZAGREBAČKE TRŽNICE BRILJIRALE U DOBA PANDEMIJE: vraćaju hrvatskim građanima ukus domaće proizvodnje hrane

Među dobrim stvarima u doba krize izazvane pandemijom koronavirusa svakako moramo spomenuti tržnice koje su otvorile vrata OPG-ovima, vrijednim poljoprivrednicima koji proizvode domaću hranu. Kako nas je pandemija i karantena naučila da mnoge stvari možemo bolje tako nam je sada jasno da bez domaće proizvodnje hrane nikako ne možemo. S druge pak strane i vrijedni poljoprivrednici su došli na svoje jer njihovi su proizvodi sada vrlo traženi.

Tako možemo izdvojiti primjer OPG “Kovačević” koji vraćaju hrvatskim građanima ukus domaće proizvodnje.

Davno smo počeli naše selo i našu poljoprivredu uništavati prekomjernim i nekontroliranim uvozom hrane koja je u velikom broju slučajeva sumnjive kvalitete. Istovremeno su naši poljoprivrednici koji su željeli i živjeti od svog rada morali zatvarati svoja imanja, jer smo ih zapostavili.

Sada nam je valjda jasno da bez svoje proizvodnje u ovakvim uvjetima država teško može preživjeti. Sad nam je valjda jasno i to da ogromne količine neobrađene zemlje moramo početi obrađivati te na taj način omogućiti ljudima da se vrate na zemlju i od nje žive kako su nekada davno i živjeli.

Zahvaljujući zagrebačkim tržnicama i mi imamo priliku kupovati domaće, svježe i kvalitetne proizvode koje nam donose opegeovci. Bar znamo što kupujemo i jedemo. Stoga palac gore za tržnice i naše domaće poljoprivredne proizvođaće sa željom da i kad ovo sve prođe ostane tako.

Foto: Božidar Bebek

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI