Zagrebačka policija u dva odvojena slučaja zaplijenila kokain te amfetamin naručen poštom

Zagrebačka policija u dva odvojena slučaja zaplijenila kokain te amfetamin naručen poštom

Zagrebačka policija u dva je odvojena slučaja zaplijenila oko 390 grama kokaina, 525 grama amfetamina i manju količinu marihuane, pri čemu je jednog osumnjičenika uhitila nakon što je preuzeo pošiljku s drogom naručenu iz Njemačke.

U prvom slučaju na meti policijskih kriminalista našao se 20-godišnjak koji je u namjeri daljnje preprodaje naručio iz Njemačke pismovnu pošiljku s 525 grama amfetamina, ali je uhićen nakon preuzimanja, dok su u njegovu stanu pronađena dva grama marihuane, prijenosno računalo i mobitel.

Policija je u drugom slučaju uhitila 33-godišnjaka u čijim je prostorijama pronašla 391 gram kokaina i 20 grama marihuane te pištolj, 50 komada streljiva i užlijebljenu cijev za oružje.

Osim droge i oružja policija je tamo pronašla i veću količinu nakita za koji pretpostavlja da je ostavljen kao zalog za drogu, te opremu za laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane.

Istraživanjem je utvrđeno da je 33-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje na zasad neutvrđeni način nabavljao veće količine kokaina i marihuane, koju je prodavao na zagrebačkom području.

Obojica osumnjičenika predana su pritvorskom nadzorniku, dok su Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kazneno prijavljeni zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. (Hina)

Foto/MUP

KATEGORIJE
OZNAKE
Podijeli

KOMENTARI